DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso elégedett, de nehéz lesz a Q3-ba kerülés

A McLaren spanyolja mindkétszer az első tízben végzett a pénteki napon Bakuban, mégsem biztos benne, hogy elérhető a Q3 az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén.

A kétszeres világbajnok korábban elmondta, nem vár nagy előrelépést csapatától az elkövetkező hétvégén. Ennek ellenére jónak tűnnek az eredmények, bár csapattársa, Stoffel Vandoorne nem mondhatja ezt el magáról, mivel mindkét alkalommal a 19. helyen végzett.

Alonso elégedetten kezdte nyilatkozatát: „Jó volt ma vezetni - ez mindig fontos egy városi pályánál, ahol az embernek be kell esnie a kanyarokba, és magabiztosnak kell éreznie az autót. Az MCL33-as ma mindhárom szektorban jól működött, ami azért elég ritka.”

 alonso-szabadedzes-baku-2018



„A hétvégi fejlesztéseket azért vezettük be, hogy segítsenek minket az ilyen karakterisztikájú pályákon, és ezek egyelőre úgy működnek, ahogy vártuk. Úgy néz ki, találtunk egy kis tempót az előző néhány hétvégéhez képest, így egészen elégedett lehetek” - magyarázta a pozitívumokat a spanyol.

A McLaren pilótája mostanában elmondhatja magáról, hogy Fortuna kegyeltje, amiből egy kicsit a pénteki napon is kapott: „Egy kis szerencsém is volt a gyors körömön, mivel Nico (Hülkenberg) mögött mentem, aki épp kört kezdett, így nyertem néhány tizedet miatta az utolsó szektorban.”

„Nagyon szoros lesz a csata a Q3-ba kerülését, de ez most csak egy verseny, ahol nem igazán tudja az ember, hogyha a kilencedik vagy a 10. pozícióból indul, az sokkal jobb-e, mintha a 11. vagy a 12. helyet szerezné meg” - zárta mondandóját Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: