DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Alonso: Tudjuk, hogy hol vannak a határaink

A McLaren spanyol F1-es pilótája szerint tudják, hogy hol kell fejleszteni a csomagot, de Bakuban nem számítanak nagy változásra a teljesítményüket illetően - persze azért megtesznek mindent.

Eddig nagyon eredményes szezont teljesít a McLaren, hiszen bár a csapat saját bevallása szerint el van maradva a fejlesztésekkel és az időmérős tempó elég messze áll a biztatótól, a versenyeken hozzák a pontokat - három futamot követően ők állnak a negyedik helyen a gyártók között, Fernando Alonso pedig a hatodik pozíciót foglalja el egyéniben. Természetesen Bakuban sem adnák sokkal alább.

"A tavalyi bakui futam nagyon emlékezetes számunkra, mert őrült verseny volt és itt szereztük meg az első pontjainkat, szóval természetesen szeretnénk ezt megismételni" - mondta Alonso az Azerbajdzsáni Nagydíjat felvezető interjújában. "Ugyan csak rövid ideje szerepel a versenynaptárban, de ez a pálya már úgy ismert a pilóták körében, hogy jól lehet rajta versenyezni. Ez a leggyorsabb és leghosszabb utcai pálya, szóval az autónak és a pilótának sem lesz könnyű, de ez része a dolognak."

gfnzBkSpGuqLFWwU9U9p1UNOdMncK1o-__1ST6068_resize



Azt viszont azért a spanyol sem tagadja, hogy nem tökéletes az autó és hogy a teljesítményt tekintve egyelőre a középmezőny eleje is előttük jár. "Tudjuk, hogy hol vannak a határaink, tudjuk, hogy hol kell fejleszteni a csomagunkat. Bár minden hétvégére hozunk új alkatrészeket tesztelésre, de nem számítunk radikális változásra a teljesítményünket illetően Bakuban."

"Viszont folyamatosan tanulunk meg új dolgokat az autónk viselkedéséről, ahányszor csak beleülünk, úgyhogy Azerbajdzsánban is igyekszünk mindenből kihozni a maximumot, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük majd be."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: