DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bombajó a McLaren új autója

Ugyan még csak szabadedzéseken vagyunk túl, de a McLaren máris biztos benne, hogy nagyon bejönnek legújabb aerodinamikai fejlesztései Malajziában. Jövőre tényleg jöhet a dobogó?

Az első és a második szabadedzésen is kiválóan szerepelt a McLaren-Hondával Fernando Alonso annak ellenére, hogy a két hosszú egyenes miatt nem számítottak rá, hogy különösebben beleszólhatnak a jobb pozíciókba. Délelőtt ugyan még az eső miatt különleges körülmények uralkodtak, de a délutáni száraz edzésen is remekül helytállt a kétszeres világbajnok és az ötödik legjobb időt autózta.

Egyre kifizetődőbb a McLarennek, hogy az egész évi folyamatos, Honda-erőforrás miatti szenvedés ellenére megállás nélkül fejlesztette a kasztnit, ami egyre jobb lett az utóbbi hónapokban. Ez egyébként a jövő évben még inkább jól jöhet a wokingiaknak, amikor már erősebb motorral szállhatnak harcba, így még többet érhet majd az igazán jó sasszé.

Malajziában jelentősen módosított aero-csomaggal jelentkezett a McLaren, főként az autó oldalán változtattak, de egyelőre még csak Fernando Alonso autójára kerültek fel az újítások. „A versenyautó oldalsó légbeömlőjén dolgoztunk sokat, a korreláció pedig kitűnő az új alkatrészeknél. Nagyon jó érzés látni, hogy az idehozott új elemek, amik ráadásul fontosak, ennyire jól viselkednek már az elején is” – nyilatkozta Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke.

A McLaren új alkatrészeinél remek a korreláció


„Hogy meglepődtünk-e Alonso tempóján? Igen, mert egy kicsit még jobb is, mint amire előzetesen számítottunk. Egy teljesen új csomaggal futott és máris ilyen jó teljesítményt nyújtott. Azért ne feledjük, ez még csak szabadedzés volt, a többi csapat nem biztos, hogy odatette magát rendesen. Az emberek nem az első, második, vagy harmadik edzés bajnokai akarnak lenni. Mi a saját munkánkra összpontosítunk, azért vagyunk itt, hogy kielemezzük az új dolgokat és elvégezzük a feladatunkat” – tette hozzá a csapatfőnök.

Egyelőre ezen a hétvégén még csak Alonsónak lesznek új alkatrészei, de Japánban már Stoffel Vandoorne is megkapja az újításokat. Jöhet az újabb kettős pontszerzés Suzukában?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: