DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen és Hamilton, mint a Ferrari pilótái?

Merész gondolat, de nem elképzelhetetlen - a Sky Sports bokszutcai riportere szerint hamarosan ez a forgatókönyv is megvalósulhat az F1-ben.

Tavaly ősszel az Autosport cikke nyomán mi is eljátszottunk a gondolattal, hogy hogyan festhet a 2019-es rajtrács - természetesen jelentősen felborítva a jelenlegihez képest. Hogy a Forma-1 közleményét foglalkoztatja a toppilóták jövője, jól mutatja, hogy a Sky Sports riportere, Ted Kravitz is összeszedte, ki hová igazolhat két év múlva, amikor a legtöbb szerződés lejár. „Mindenki 2019-ről beszél. Úgy tűnik, hogy mindenki a másik ülésére vágyik” - mondta a brit.



„Azt hallottam, hogy Verstappen és Lewis is a Ferrarihoz megy 2019-re” - folytatta, ám Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég kihangsúlyozta, hogy a holland csak 2020-ra válna szabaddá. „Azt is hallottam, hogy Sebastian (Vettel) a Mercedeshez igazol majd, Ricciardo pedig ki tudja, talán maradni fog a helyén. Egyelőre úgy tűnik, hogy zajlanak a tárgyalások. Ha a szerződések olyan áthághatatlanok, hogy ezen pilóták közül senki sem hagyhatja el a helyét jövőre, a pilótapiaci versenyfutás 2019-ről szól.”

„Nem tudom, hogy léteznek-e előszerződések, vagy ilyen megállapodások. Ha hinni lehet a Verstappen-féle pletykáknak, hogy azt gondolja, hogy a Red Bullnál nem lesz lehetősége bajnoki címet nyerni, akkor oda mehet, ahol tud, és ez a csapat a Ferrari lehet. És mi a helyzet Lewis Hamiltonnal? Ha megnyeri a negyedik bajnoki címet idén, vagy jövőre, szabadon dönthet, úgy is mindig szeretett volna egy Ferrarit vezetni. Lehet, hogy Seb és Lewis egymást fogja váltani 2019-re?” - tette hozzá Kravitz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: