DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Most akkor Stroll a legrosszabb újonc?

A Kanadai Nagydíjon megszerzett 9. helye után Jacques Villeneuve a legrosszabb újoncnak nevezte Lance Strollt. Az ifjú kanadai azonban alaposan visszavágott honfitársának Bakuban.

Jacques Villeneuve, 1997 Formula-1-es világbajnoka nem a visszafogott nyilatkozatairól híres. Montreal után is éles szavakkal illette kanadai honfitársát, a 18 éves Lance Strollt, akit az F1 eddigi legrosszabb újoncának nevezett. Tény, hogy Stroll karrierje nehezen indult, a téli teszteken és az első 5-6 nagydíjon is csak esett-kelt. Montrealban viszont kijött a lépés és 9. helyével két pontot szerzett.

Baku után nehéz kifogást találni, Stroll letette névjegyét az F1-ben


A kiesők miatt azonban még mindig sokan szkeptikusan álltak Strollhoz, tény, a pontszerzés a szerencsén is múlott. Villeneuve sem rejtette véka alá véleményét. Két héttel később azonban Lance Stroll a pályán adott csattanós választ, a közepesen erős Williamsszel kiváló és magabiztos vezetést bemutatva a harmadik helyen végzett (csak a balszerencséjének köszönhetően nem a másodikon) Azerbajdzsánban.

Stroll már az időmérő edzésen is kiválóan teljesített a szűk, utcai pályán, rutinos csapattársát, Felipe Massát is megelőzte és a nyolcadik kockát szerezte meg. A versenyen is kimaradt minden balhéból, óriásit versenyzett, előzéseket is bemutatott és csak Bottas utolsó egyeneses legyorsulási manővere miatt szorult bő egy tizeddel a harmadik helyre. Ez mindenképpen figyelemreméltó. Jacques Villeneuve lehetséges, hogy hamarosan muszáj lesz elnézést kérni fiatal kanadai kollégájától, a két egymást követő siker már nem lehet a véletlen műve.

Villeneuve 2001-ben, utolsó dobogós helyének megszerzésekor

Egyébiránt Kanada nagyon hosszú idő után került vissza a Formula-1 térképére, az utolsó kanadai dobogós hely éppen Jacques Villeneuve nevéhez fűződik még 2001-ből, Németországból a BAR-Hondával. Közel 16 évvel később pedig Lance Stroll ismételte meg a bravúrt. Ismét adódik a kérdés, Stroll valóban ennyire belejött a versenyzésbe?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: