DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
F1

Manor: Oconban óriási potenciál van

A francia fiatal sorozatban kétszer legyőzte csapattársát, Pascal Wehrleint, a jövő pedig egyelőre mindkettejük számára kérdéses - izgalmas lehet köztük a csata az utolsó futamokon.

Remekül teljesít első Formula-1-es futamain a most már húsz éves Esteban Ocon, a francia pilóta komoly csatát vív csapattársával, Pascal Wehrleinnal és az utóbbi két hétvégén meg is verte a németet. Az egyelőre kérdés, hogy hol folytatja 2017-ben, megy-e Nico Hülkenberg mellé a Renault-hoz, marad a Manornál, vagy más lehetősége is lesz, de az biztos, hogy nagy benne a potenciál - ezt jelenlegi csapatánál is látják.

ocon-manor-2016



"Szezon közben megérkezni egy olyan csapathoz, amely Pascal Wehrleinnal fejleszt, az nagy kérdőjel" - mondta róla Dave Ryan, a Manor versenyfőnöke. "Ráadásul mi sem könnyítettük meg a dolgát, hiszen többször is gond volt az autója megbízhatóságával, de a srác fantasztikus. A hozzáállása szenzációs, a benne lévő potenciál óriási, ő és Pascal nagyszerű párost alkotnak."

Ez a páros azonban könnyedén távozhat az istállótól 2017-ben, hiszen Hülkenberg Renault-hoz igazolásával felszabadult egy hely a Force Indiánál Sergio Perez mellett - a Mercedes-motor és a tehetség miatt sokan már Wehrleint látják abban az ülésben. A német nem is aggódik a jövője miatt, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy Ocon is a Mercedes támogatását élvezi...

A franciával kapcsolatban azonban a legtöbben arra számítanak, hogy a Renault-hoz igazol. Ő is elmondta már magáról, hogy nem csak a Mercedeshez, de a Renault-hoz is kötődik, a csapatnál pedig Hülkenberg mellé jó társ lenne a fiatal tehetség - kérdés persze, hogy mi lenne a Mercedes-kapcsolattal, ha hosszabb távra elkötelezné magát a franciákhoz.

A két fiatal egymás elleni csatája mindenesetre érdekes alakulhat a szezon végén, hiszen a félévnyi előnnyel induló Wehrlein az első időmérőkön még megverte csapattársát (szabadedzéseken már ekkor is meg-megvillant Ocon), de Malajziában a francia volt gyorsabb, majd Japánban is ő nyert két tizeddel - a versenyeredmények most másodlagosak, hiszen a Manor még a Sauberrel sem tudott ezúttal partiban lenni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: