DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Lesz-e helye Wehrleinnak 2017-ben?

A DTM 2015-ös bajnoka a Mercedes támogatásával jutott F1-es üléshez idén - a német továbbra is azt reméli, hogy a brackley-i alakulatnak fontos, hogy jövőre is a rajtrácson legyen.

Pascal Wehrlein eddig az év újoncának tekinthető, hiszen remek versenyzéssel pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon. Ebben nyilvánvaló tehetsége mellett a Mercedesnek is oroszlánrésze van, hiszen a pilóta a csillagos gyártó segítségével kapott lehetőséget a mezőny egyik legkisebb csapatánál, a Manor Racingnél. Egyelőre bizonytalan, hogy a dinningtoniak milyen felállással fognak rajthoz állni 2017-ben, bár elég nagy az esély rá, hogy legalább Wehrleint megtartják majd.



„Először is nagyon magabiztosnak érzem magam” - nyilatkozta Wehrlein az Autosportnak jövő évi lehetőségeivel kapcsolatban. „Mercedes-pilóta vagyok, és mindannyian boldogak velem. Tudom, hogy azt fogják tenni, amire képesek, és hogy a lehető legjobb opciót fogják megkeresni számomra. Éppen emiatt nem aggódok a jövő év miatt. Ebben az évben volt pár remek eredményem, de bizonyára mindenki tudja, hogy a Forma-1 nem túl könnyű. Várjuk ki a végét, de ami engem illet, én elégedett vagyok a csapatokkal - a Manorral és a Mercedesszel.”

Wehrlein felfedte, hogy a Mercedes egyetlen dolgot kért tőle ebben a szezonban: tanulja meg az F1-et. „A legnagyobb célkitűzés az volt, hogy olyan sokat tanuljak, amennyit csak lehet, mert ez az első éven a Forma-1-ben, és három év után az első, melyet együléses autóval teljesítek. Hozzá kellett szoknom ezekhez az autókhoz, meg ezekhez a pályákhoz, hiszen a jelenlegi F1-es helyszínek közül csak Hockenheim, Budapest és Spielberg szerepelt a DTM naptárában. Emellett a gumikat is meg kellett ismernem: sosem vezettem még a Pirelliken, összességében pedig az egész Forma-1-et meg kellett tanulnom.”

A német pilóta úgy véli, hogy a Manor a korlátolt forrásaihoz képest nagyszerű munkát végzett ebben a szezonban. „Nagyon nehéz összehasonlítani a Mercedest és a Manort, és nem is lenne igazságos, hiszen a Manor nagyon, nagyon sok emberrel rendelkezik. Úgy vélem, hogy több mint 700, 750 fő dolgozik csak az autón, és még egyszer ennyien a motoron. A Manornál kb. 170-en vagyunk, amit még növeltünk is a szezon eleje óta, de még így is teljesen más világ. A Manornál egy srác végzi azt a munkát, amit a Mercedesnél négyen-öten, ez pedig óriási különbség. Ebből kiindulva nagyszerű munkát végzünk. Még ha nem is harcolunk a Mercedesszel és a topcsapatokkal, de a Sauberrel legalább csatázunk, ahol kétszer annyi ember dolgozik - versenyképesek vagyunk” - tette hozzá Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: