DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Még Gutierrez és Nasr is jobb volt Hamiltonnál?

Nézzük, hogy ki hogyan teljesített az F1-es Szingapúri Nagydíjon - Vettel, Rosberg, Ricciardo és Alonso az elit, de a lista második felében vannak érdekességek...

Több extra teljesítményt is láthattunk a Szingapúri Nagydíjon - a futam legjobbjának Sebastian Vettelt választották, de többen is kiemelkedő produkcióval rukkoltak elő. Nézzük, hogy ki hogyan teljesített!

vettel-spa-2016_1



 

A Sky Sports értékelése szerint is Vettel volt az egyik legjobb (9,5-es osztályzat 10-ből), hiszen a mezőny végéről indulva lett ötödik, méghozzá úgy, hogy megelőzte Max Verstappent is, pedig a Red Bull gyorsabb volt ezen a hétvégén, mint a Ferrari. Rajta kívül szintén 9,5-es osztályzatot kapott Nico Rosberg, hiszen szenzációs formában versenyzett, messze a mezőny felett állt az időmérőn és tökéletesen teljesített vasárnap is - nem véletlenül mondta róla Toto Wolff, hogy még nem látta ilyennek...

Egy árnyalatnyival a két említett mögé rangsorolta a Sky Daniel Ricciardót (9-es osztályzat), aki óriási kört ment szombaton és vasárnap is kihozta a maximumot a lehetőségeiből - hajszál híján győzni tudott és csak ő tudta tartani a lépést Rosberggel. Szintén 9-es kapott még Fernando Alonso, a spanyol remekelt szombaton, majd nagyot rajtolt és bár a McLaren-Honda végül esélytelennek bizonyult a Vettel-Verstappen párossal szemben, így is odaért a hetedik helyre.

A jól kigondolt stratégiát tökéletesen hajtotta végre Kevin Magnussen, így a dán pilóta következik a szaklap rangsorában 8,5-es osztályzattal - úgy szerzett pontot, hogy a Renault nem fért be a Q2-be sem szombaton, ebből látszik, hogy mennyire lassú volt itt az autó. Mögötte 8-as értékkel következik Sergio Perez és Danyiil Kvjat, előbbi hátulról zárkózott fel és nagyon értékes pontokat szerzett, utóbbi pedig legjobb hétvégéjét teljesítette, mióta visszakerült a Toro Rossóhoz - remekül védekezett Verstappen ellen, gyors volt és nem hibázott.

A legjobb hét pilóta mögött 7,5-es értéket kapott Esteban Gutierrez, aki ezúttal messze Grosjean fölé nőtt higgadtságban, érettségben és végül 11. lett, Felipe Nasr, aki a 13. helyig jött előre a Sauberrel és Kimi Raikkönen, akit a rossz stratégia fosztott meg a dobogótól - egyébként jól vezetett, de a Ferrari döntései erősen befolyásolták a végeredményét.

hamilton-szingapúr-2016

Egy fokkal mögéjük szorult a rajtnál pórul járó Carlos Sainz, aki nem tudta kihozni a maximumot a futamból és a felzárkózás sem sikerült számára jól, így 7-es osztályzatot kapott, ahogy a Manor házimeccsét ismét simán megnyerő Pascal Wehrlein is. Utánuk a mezőny gyengén teljesítő része jön és a Sky Sports szerint ide tartozik a Rosbergtől csúnyán kikapó Lewis Hamilton, az ismét nagyot hibázó Max Verstappen, a sauberes Marcus Ericsson (mind 6-os osztályzat), illetve a leggyengébb szekció: Esteban Ocon, Felipe Massa és Jolyon Palmer is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: