DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Rosberg még sosem volt ilyen gyors és domináns

Toto Wolff szerint elképesztő teljesítményt nyújtott német F1-es pilótája Szingapúrban, ezúttal a mezőny felett állt, míg Hamilton szenvedett - megfordult a világ a Mercedesen belül?

Ugyan július Lewis Hamilton nagy sorozatáról és fordításáról szólt, a nyári szünet óta hatalmas formába lendült Nico Rosberg - a német pilóta hibátlanul, koncentráltan és gyorsan vezet, sorozatban három futamot nyert meg és már vissza is vette a vezetést a pontversenyben. Teljesítményéről Toto Wolff is csak elismeréssel tudott szólni.

rosberg-mercedes-szingapúr



"2013 óta ismerem őt és a most hétvégén látott Nico Rosberg volt a legjobb azóta" - dicsérte versenyzőjét a Mercedes főnöke, aki Hamilton korábbi domináns futamaihoz hasonlította a német mostani produkcióját. "Általában azt mondjuk, hogy Lewis hihetetlenül gyors és most ezen a hétvégén ugyanezt láttuk Nicótól - vakítóan gyors volt."

"Hat tizedmásodperccel volt gyorsabb a második helyezettnél az időmérőn, méghozzá Szingapúrban, ahol nem szoktunk ilyesmit látni. Aztán ugyanígy csinálta végig a futamot is: remekül rajtolt, kontrollálta a tempót, ezzel szemben Lewisnak nem volt tiszta hétvégéje. Nem tudott elég kört megtenni a szabadedzések során, nem találta meg az ideális beállítást" - tért ki a brit világbajnokra is Wolff.

Azt azonban nem gondolná, hogy a momentum Rosberg oldalán lenne. "Általában arról beszélünk, hogy egyikük fent van, a másik pedig lent. Ez megy már három éve, mióta ők ketten harcolnak a világbajnoki címért. Emlékszem, hogy néhány hete még arról beszéltünk, hogy Lewisnál van a momemtum, aztán most láttunk egy ilyen mega hétvégét Nicótól. Meglátjuk, hogy Malajziában így marad-e, vagy megint változik."

Wolff arról is beszélt, hogy Hamilton sorozatos vereségeibe sem kell túl sokat belelátni. "Spában nem volt igazi esélye a motorcsere miatt, Monzában a rajtnál hibázott, itt pedig egyszerűen csak rossz lábbal kelt fel. Szingapúrban nagyon sokat jelent, ha jelentős időt hagysz ki a szabadedzéseken és nem találod meg a jó beállítást. A magabiztosság döntő és ha a csapattársad ennyire szenzációs, mint ahogy most Nico volt, az nagyon nehéz."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: