DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Drive to Survive: Miről fognak szólni az új évad epizódjai?

Már csak néhány napot kell aludnunk, hogy megérkezzen a Netflix F1-es dokumentumfilm-sorozatának negyedik évada – az epizódok címlistájából már láthatjuk, melyek lesznek a fő történetszálak.

A hagyományoknak megfelelően az új szezon kezdete előtt nagyjából egy héttel, ez esetben konkrétan március 11-én, pénteken kerülnek fel a Netflixre a nagysikerű Formula-1-es dokumentumfilm-sorozat új évadának részei. A negyedik széria természetesen a 2021-es idény eseményeit fogja feldolgozni, a korábbi felvonásokhoz hasonlóan nem feltétlenül kronologikus sorrendben, hanem epizódonként egy-egy történetszálra helyezve a hangsúlyt.

A Motorsport.com szaklap nemrég ismertette a részek címeit és azok rövid leírását, így már képet is kaphatunk arról, hogy nagyjából melyek lesznek a vezérfonalak a negyedik évadban. Mutatjuk is – a címek pontos és hivatalos fordításától eltekintettünk, az úgyis a Netflix hazai stábjának a feladata.

ver-ham-dppi



1. Clash of the Titans: Magyarul valószínűleg „Titánok harca” lesz majd a nyitórész címe, amely a leírás szerint a szezon egész alaphangulatát megadó, Max Verstappen és Lewis Hamilton első összecsapását hozó évadnyitó Bahreini Nagydíj köré fog épülni.

2. Ace in the Hole: A második rész az immár a McLarennél szereplő Daniel Ricciardóra összpontosít, aki szeretné bizonyítani, hogy továbbra is élmenő, miközben házon belül a rutintalanabb Lando Norris helyezi nyomás alá.

3. Tipping Point: Max Verstappen és a Red Bull sorra aratja a győzelmeket, Lewis Hamilton és a Mercedes nehezen tartja a tempót – aztán egy baleset vitákhoz vezet. Nem nehéz kitalálni, hogy ez a Brit Nagydíjról és annak előzményeiről fog szólni.

4. A Mountain to Climb: A negyedik rész a Haast helyezi a középpontba, amelynek rendkívül nehéz szezonja volt két újonc pilótával, ráadásul a szponzorral is akadt némi affér – erről egyébként ITT már írtunk.

ricciardo-monza-dppi

5. Staying Alive: „Életben maradni”: ismét Ricciardóé a színpad, ezúttal az Olasz Nagydíjon aratott győzelme révén.

6. A Point to Prove: Ennek az epizódnak a fókuszában a Williams áll, amelynél az új tulajdonosnak – ahogy a cím is sugallja – van mit bizonyítani: jelesül azt, hogy az előző évek kínlódását maguk mögött hagyva megindulhatnak a sikerek felé vezető úton.

7. Growing Pains: Ez az epizód két fiatalt, név szerint Esteban Ocont és Yuki Tsunodát kíséri el, akiknek meg kell mutatniuk, hogy valóban tehetségesek és hely tudnak állni a Formula-1-ben. Valószínűsíthetően előbbi pilóta révén itt a Magyar Nagydíj is hangsúlyos lesz.

8. Dancing With Wolff: Ez egy remek, de magyarul megbicsakló szójáték a Farkasokkal táncoló című filmmel és Toto Wolff nevével, a rész pedig egy feltörekvő ifjoncról szól, aki Lewis Hamilton mellé kerülhet (nyilván George Russell az), s így Valtteri Bottas akár ülés nélkül maradhat…

9-10. ???: Az utolsó két rész címe és tartalma egyelőre nem ismert, de nem nehéz kitalálni, hogy az utolsó a drámai-botrányos fináléval fog foglalkozni.

A Drive to Survive (magyarul Hajsza a túlélésért) új évada tehát március 11-én érkezik a Netflixre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: