Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 7. péntek

szabályváltozás

Ferrari: Lesz még munka az új szabályok finomhangolásával...

A Ferrari arra számít, hogy a 2021-ben életbe lépő új szabályok részleteivel kapcsolatban még rengeteg egyeztetés vár rájuk, valamint minden más csapatra is. Éppen ezért még mindig nem zárják ki, hogy élnek vétójogukkal.

részletek

2021-től kötelező a csapatoknak újoncokat szerepeltetni a pénteki szabadedzéseken

2021-től nem csak az autókra vonatkozó technikai szabályok változnak, hanem az is, hogy a csapatoknak évi minimum két alkalommal egy újoncot kell autóba ültetniük a pénteki szabadedzéseken.

részletek

Alonso: 2021-ben visszatérhetek

A szabályváltozásokat követően esély kínálkozhat arra, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót ismét az F1 mezőnyében köszönthessük. Hasonlóan tehet, mint korábban Schumacher.

részletek

2021-től jöhet az erőforrások befagyasztása

Úgy tűnik, minden gyártó egyetért abban, hogy a 2021-es szabályváltozások keretében be kellene fagyasztani az erőforrások fejlesztését, ezzel rengeteg költséget megtakarítva. Ez a jó irány?

részletek

Raikkönen: A DRS nem előzés

Kimi Raikkönen számára némileg csalódást jelent, hogy a mai Formula-1-ben az állítható hátsó szárnyakkal néha nem is előznek a pilóták, hanem kikerülik a másikat. A vonalvezetésen múlik minden.

részletek

Továbbra is nehéz szorosan követni az elöl haladót

A vezetőszárnyak megváltoztatása az idei évre azt a célt szolgálta volna, hogy könnyebben közel maradhassanak egymáshoz az autók és több legyen az előzés. Hülkenberg szerint ez nem jött össze.

részletek

Megegyeztek a csapatok: halasztják a 2021-es szabályokat

Most már biztos, hogy csak hónapok múlva ismerjük meg az új előírásokat: eredetileg a hónap végén kellett volna véglegesíteni a tervezetet, a tíz istálló azonban elfogadta, hogy csupán októberben érkezzenek konkrétumok.

részletek

Wolff tiltakozik az új szabályötlet ellen

A 2021-es szezonban a parc fermé-előírást kiterjesztenék az egész versenyhétvégére, más szavakkal gyakorlatilag nem lehetne az autóhoz nyúlni a szabadedzésektől kezdve. Toto Wolff szerint az FIA darázsfészekbe nyúl a javaslattal, és a szándékkal ellentétes eredményt fog elérni.

részletek

Villeneuve: Lehetetlen legyőzni a Mercedest

Az 1997-es világbajnok nem csupán az idei évre gondolt, hanem a komplett hibridérára. Jacques Villeneuve szerint, ha a 2021-es szabályváltozások nem lesznek drasztikusak, folytatódik az uralom.

részletek

Renault: Veszélyes máris 2021-re készülni

A francia gyári istálló ügyvezető igazgatója szerint a várható előnyök ellenére is kockázatos lenne máris a 2021-es szezonra fókuszálni a fejlesztésekkel, mivel még túlságosan messze van.

részletek

Júniusban jöhetnek a 2021-es szabályok

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint júniusban végre aláírják a végleges, 2021-es szabályokat azután, hogy mindenki azon volt, hogy erre a lehető legkésőbb kerüljön sor.

részletek

Verstappen: Az idei autókat csak a Mercedes érti

A Red Bull holland pilótája szerint a Mercedes az egyedüli gárda, amely nem szenved az idei szabályok szerint megépített versenyautóval, emiatt pedig újra elképesztő előnyre tett szert.

részletek
Olvastad már?