DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Alonso szeretne Verstappennel küzdeni

A spanyol úgy látja, hogy a szabályváltozásokig kevés esély van arra, hogy a Red Bullt utolérjék, ennek ellenére szeretne minél hamarabb ellenük harcolni.

Fernando Alonso a pontverseny harmadik helyezettjeként érkezik Azerbajdzsánba, azt követően, hogy az eddigi három forduló mindegyikét dobogóval zárta. Annak ellenére, hogy ő és csapata áll legközelebb a Red Bullhoz jelenleg, a kétszeres világbajnok nem volt túl derűlátó a jövőbeni esélyek kapcsán, amikor arról kérdezték, hogy megmérkőzne-e a pályán Max Verstappennel.

„Alig várom, mert jelenleg ő van a csúcson. Mindenkinél jobban vezet, övé a leggyorsabb autó, minden tökéletes” – idézi Alonsót a RacingNews365. „Jó kihívni az ilyen típusú srácokat, és megnézni, hogy van-e Maxnek valamilyen gyenge pontja. Ez a kíváncsiság egyre csak nő, mert minden alkalommal egyre jobban teljesít.”



„Szeretnék küzdeni vele. Jelenleg ehhez még mindig hiányzik egy kevés tempó” – folytatta a szintén kétszeres világbajnok hollandról a spanyol. A 41 éves pilótában ugyan megvan a küzdeni akarás, azonban a következő években is a Red Bullt látja favoritként.

Alonso a Red Bullra fogadna

„Ha a sporton kívülálló lennék, és fogadnom kellene a bajnokságra, akkor rájuk fogadnék. Ha ’24-re és ’25-re kellene fogadnom, amíg a szabályok nem változnak, a Red Bull győzelmére fogadnék” – fejtette ki véleményét az Aston-pilóta, aki szabályváltozás nélkül nem lát esélyt a változásra, azonban azt is hozzátette, hogy ez eddig is így működött.

„A befújt diffúzor idején a Red Bull dominált. A hibrid érában a Mercedes dominált. Most a ground-effectnél nagyon nehéz lesz változást elérni, ha úgy kezdtek, hogy megvan az előnyük” – magyarázta Alonso, aki nagyon bízik abban, hogy téved, és az Aston Martinnak lehetősége lesz utolérni az uralkodó konstruktőri világbajnokot.


Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: