Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 2. kedd

olaj

Nincs más megoldás az olaj feltakarítására

Szürreális perceket hozott a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése, amikor a korábban kifolyt olajra szórt cementporon áthajtottak a pilóták és hatalmas porfelhőt húztak maguk után.

részletek

Elromlott a Honda, motorcserék a Red Bullnál

A Spanyol Nagydíj első szabadedzésén Max Verstappen erőforrásánál olajszivárgást észleltek, így a tervezettnél korábban voltak kénytelenek új motort szerelni a Red Bullba, de a Honda nem aggódik.

részletek

Eltűnhet a parti mód az időmérőkön

Különösen a Mercedes és a Ferrari volt képes drasztikusan javítani az időmérők harmadik szakaszában, ám most az FIA egy szabályváltozással hadat üzent egy komoly kiskapunak. Feltörhet a Renault?

részletek

Rengeteget késett a McLaren és a Renault olaja

Az időjárási viszontagságok miatt nem érkezett meg időben a két istálló kenőanyaga Suzukába, így csütörtökön nem tudták a szokásos teszteket végrehajtani a motoron, szabályszegésre is kényszerültek.

részletek

Óriási füstfelhő, mégis megúszta a motor

A rengeteg pech után végre egy jó hírt is kapott Romain Grosjean. A kanadai időmérőn látványos füstfelhőt eregető Ferrari-motor ugyanis nem hibásodott meg, hazai versenyén azt használja.

részletek

Kizárt, hogy tovább trükközzenek az olajjal a csapatok

Számos új szabályt hozott az FIA, hogy megakadályozza a sokat emlegetett, motorteljesítményt növelő olajégetést. Időmérőn még elvileg előfordulhat kibúvó, de Charlie Whitingék közel vannak, hogy ezt megszüntessék.

részletek

Miért füstöl annyira az idei Ferrari?

Sűrű, fehér füst kúszik a bokszutcában, miközben az SF71H elindul a pálya felé – ez az először baljóslatúnak tűnő kép megszokottá vált a barcelonai tesztelés során. Az új Ferrari-motor óriási olajfogyasztása nyilvánul meg ebben a feltűnő formában.

részletek

Horner a riválisok erőforrásairól: Ez már szinte dízelmotor!

A Red Bull csapatfőnöke kifakadt a Mercedes és a Ferrari trükközéseire – szerinte az olajégetéssel egyenesen viccet csinálnak az F1 környezetvédelmi törekvéseiből.

részletek

A Mercedeshez szerződő Allison árulta be a Ferrarit?

Van a címvédő istállónál egy szakember, aki tavaly még a riválisnál dolgozott – annál a Ferrarinál, melynek a gyanú szerint a Mercedes keresztbe tett az FIA-nál.

részletek

Szigorú korlátozások a motorolajra - bajban a Mercedes?

Több vád is érte a gyári Mercedes istállót korábban, miszerint a motorolaj üzemanyagként történő elégetésével plusz energiát nyert az erőforrás. Ennek egészen biztosan vége lesz.

részletek

Renault: „Tisztázzák az olajügyet!”

A Renault motorgyártó nemrég elkezdett nyomást gyakorolni az FIA-ra, hogy tisztázza, valóban tiltott-e a szabályok szerint az olaj üzemanyagként való elégetése. Ezt nem a riválisok elleni támadásnak szánják.

részletek
Olvastad már?