DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Versenyzők

Hamilton rendszeressé tenné a közös vacsorákat

Soha nem érzett még olyan harmóniát az F1-es versenyzők között, mint a Sebastian Vettel búcsúztatására rendezett közös vacsorán – árulta el az eseményt szervező hétszeres világbajnok.

részletek

F1 22: Megérkeztek a pilótaértékelések

Aligha meglepő, hogy a címvédő Max Verstappen és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton rendelkezik a legjobb összpontszámmal a rövidesen megjelenő új F1-es videojátékban.

részletek

Mi történik a Formula-1-es pilótákkal nyugdíjas korukban?

Nemcsak a sport, hanem általánosságban, a hírek világában is azokra irányul a reflektorfény, akik éppen aktívak és valami kiemelkedőt tesznek. Legyen szó művészekről, politikusokról, celebekről vagy éppen Formula-1 pilótákról. Azonban a végszó nem mindenkinél azonos: a Formula-1-ben különösen sokszor történik az meg, hogy az önszántukból visszavonulókat később viszontlátjuk a versenypályákon. Elég, ha a legnagyobb nevekre és sportolókra gondolunk, mint Niki Lauda, Michael Schumacher vagy Kimi Räikönnen. Volt olyan alkalom is, hogy tragédia okán kellett egy idősebb pilótának ismét vezetnie, például 1994-ben, amikor Ayrton Senna halálos balesete történt, Nigel Mansell visszakerült az F1 világába, majd 42 évesen az adelaide-i szezonzárón ő szerezte mge a pole pozíciót, majd győznie is sikerült. Az alábbi cikkben azonban nem a nagy visszatérésekre koncentrálunk majd, hanem arra, hogy milyen tevékenységek mellett döntenek a visszavonult Formula-1-es pilóták és arra, hogy milyen pénzügyi eszközökkel tehetünk Magyarországon azért, hogy a mi nyugdíjas éveink minél jobb pénzügyi lábakon álljanak majd.

részletek

Elbeszélget az F1 vezetése a pilótákkal Mazepin miatt

Stefano Domenicali, az F1 új vezérigazgatója már egy levelet is írt a mezőny tagjainak: szerinte rendkívül fontos, hogy versenyzőként a sportág arcai és példaképként kell viselkedniük.

részletek

Perez: A legjobb és a legrosszabb között maximum három tized van

Sergio Perez úgy véli, a Formula-1-es mezőnyt csak az autók szakítják szét, a legjobb és a leggyengébb pilóta között legfeljebb három tizedmásodperc a különbség, legyen akár Hamiltonról is szó.

részletek

Versenyzők is kiakadtak Vettel büntetésére

Az F1-es Kanadai Nagydíj leintését követően jó pár autóversenyző fogalmazta meg kendőzetlen véleményét a végeredménnyel kapcsolatban, ezekből válogattuk ki a legérdekesebbeket.

részletek

Az Audi pilótái Lanzarote szigetén feszegetik a határaikat

A Lanzarote szigetén található Club La Santában, ideális külső körülmények között töltöttek el egy intenzív edzésekkel teli hetet az Audi DTM és Formula E sorozatokban versenyző pilótái, az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass és a csapatok vezetői. A hét végére a résztvevőknek még a házépítés feladatával is meg kellett küzdeniük.

részletek

Így született meg a TOP50 versenyző listája

Miután december 6-i ünnepélyes gálánk keretében bemutattuk a TOP50 magyar autóversenyző listáját és az azt tartalmazó Autósport évkönyv 2018-at, valamint díjaztuk a legjobbakat, a következőkben röviden bemutatjuk, hogy született meg a rangsor.

részletek

A versenyzők véleményét is kikérték a mexikói futamról

Nem csak az esős silverstone-i futam halasztásánál, majd törlésénél kérték ki a MotoGP-versenyzők véleményét, Mexikó 2019-es csatlakozását is a motorosok hatására csúsztatták el minimum egy évvel.

részletek

Sebastian Vettel TOP 10-es listája

A négyszeres világbajnok német versenyző sem úszta meg a kérdést, kit tart a Formula-1 jelenlegi versenyzői közül a tíz legjobbnak. Néhány meglepetéssel azért szolgált ilyen téren Vettel.

részletek

A MotoGP 2018-as felállása

A legtöbb csapatnál eldőlt a jövő évi felállás a királykategóriában, néhány helyen láthatunk mozgást. Kik lesznek a top- és kiscsapatok versenyzői jövőre?

részletek

Formula-E: Rajongók a versenyzők ellen

A Formula-E monacói állomásán ezúttal is összecsapott néhány pilóta pár szerencsés rajongóval a szimulátorok előtt - de hogyan lehet két komoly ütközés után is győzni?

részletek