DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Őket látták idén legjobbnak az F1-es pilóták

A csapatfőnökök után maguk a versenyzők is megszavazták a 2022-es szezon legjobbjait: van néhány eltérés a két top 10-es lista között.

Immár évek óta hagyomány, hogy a Formula-1 hivatalos honlapja az évad végén megszavaztatja a csapatvezetők mellett a pilótákat is a versenyzők adott idényben nyújtott teljesítményéről. Akárcsak a tegnap publikált csapatfőnöki rangsor esetén, itt is az F1-es pontrendszer alapján összesítették a voksokat. A versenyzők akár magukra is szavazhattak, viszont magával a voksolás lehetőségével sem élt mindenki: a mezőnyből egyedüliként Lewis Hamilton nem vett részt a rangsor felállításában.

f1-verstappen-leclerc-hamilton-usa-podium



Aligha meglepetés, hogy az első helyen itt is a világbajnoki címet rekordszámú győzelemmel megvédő Max Verstappen végzett (bár ebben az esetben azt nem tették közé, hány pontot gyűjtött). A második helyezett személye is megegyezik a csapatvezetői ranglistával, hiszen itt is Leclerc lett az ezüstérmes. A dobogó alsó fokára viszont megosztva állhatott fel a két Mercedes-pilóta, George Russell és Hamilton.

Őket Lando Norris követte a sorban az ötödik pozícióban, azaz a McLaren versenyzője egy hellyel előrébb zárt a pilótáknál, mint a csapatfőnököknél. A brit a két spanyolt, Fernando Alonsót és Carlos Sainzt előzte meg. A csapatvezetői toplistához képest új szereplő Alexander Albon, aki megosztva végzett a nyolcadik helyen Sebastian Vettellel és Sergio Perezzel a versenyzők által adott pontszámok alapján.

A pilóták 2022-es versenyzői rangsora:

1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Lewis Hamilton
  George Russell
5. Lando Norris
6. Fernando Alonso
7. Carlos Sainz
8. Alex Albon
  Sebastian Vettel
  Sergio Perez
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: