DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Ne legyünk önzők” – üzent az F1-vezér a kritikus pilótáknak

Stefano Domenicali szerint a versenyzőknek tudniuk kell, hogy ők „csak” a sport részei, és azért növekszik az F1, mert a nagyobb képet tartják szem előtt.

Amióta a Liberty Media átvette a Formula-1 kereskedelmi jogainak birtoklását, többször is kísérleteztek a nagydíjhétvégék lebonyolításával. Ennek legszembetűnőbb eleme a sprint, amely az idei évtől ráadásul változott is azzal, hogy külön időmérő tartozik hozzá, de ebbe a kategóriába sorolhatjuk a Miami Nagydíjon látott verseny előtti pilótabemutató ceremóniát is.

Az F1-es mezőny azonban meglehetősen vegyes fogadtatásban részesítette eddig ezeket az újításokat: bár a sprintmódosítást sokan üdvözölték, az említett versenyzőbemutatást illetően egyértelműen többségben voltak a kritikus hangok.

f1-pilotak-2023



Most gyakorlatilag nekik címzett üzenetet az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a Daily Mailnek adott interjúban (amelyben Max Verstappen kiszállással való fenyegetéséről is beszélt):

„Nem akarok olyan közösséget, ahol az emberek nem mondhatják ki, hogy mit akarnak. De a versenyzőknek olykor emlékezniük kellene rá, hogy részei a nagyobb képnek. Nem kell önzőnek lennünk. Részei ennek a sportnak és üzletnek, amely azért növekszik, mert nagyobb dolgokban gondolkodunk” – fogalmazott Domenicali.

„Néha nem könnyű kimozdulni a komfortzónából, de nem lehetünk lusták és önelégültek. Felülvizsgálhatjuk a sprinthétvégék bizonyos részeit a szezon végén, amikor lefutottuk őket a tervezett hat alkalommal. De nem is lesznek sprintek minden hétvégén. Ugyanakkor van egy új közönségünk, és értéket kell szolgáltatnunk a pénzükért minden etap során, és nem hagynunk azt, hogy pusztán a mérnökök és a pilóták érdekében körözgessen mindenki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: