Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek

ProstGP

F1-Archív: 15 év sikert jósolnak Vettelnek

Kubica visszatér, Webber saját bicikliversenyén törte el a lábát, Massa úgy érzi, világbajnok lehet belőle, drákói büntetés járhat a csapatutasításért: ezek voltak az F1-es hírek november 22-én.

részletek

A kiváló versenyző nem mindig jó csapatfőnök

Attól, hogy valaki pilótaként kiemelkedően jó volt a Formula-1-ben, egyáltalán nincs arra garancia, hogy később csapatfőnökként is megállja a helyét. Alain Prost ezt a sorsot élte meg 1997-től 2001-ig.

részletek

Méltán Elfeledve: A sosemvolt csapat 2002-ből

A 2002-es Malajziai Nagydíjon feltűnt egy csapat, mely rajthoz sem akart állni, de végül be sem engedték őket a pályára – ötéves motort raktak az autóba, a hátsó szárnya egy háromülésesről származott.

részletek

Retro – Összedől egy francia álom

2002-ben ezen a napon dőlt el véglegesen, hogy megszűnik a Prost Grand Prix, amely összesen öt szezont húzott le az F1-ben. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az istálló rövid történetét.

részletek

A csapat, amelyből már egy év után játék lett

És összesen is csak öt szezont élt meg az F1-ben 1997 és 2001 között a Prost GP, de már 1998-ban kiadták a csapat nevét viselő PC-játékot. Csak Alain Prost versenyzőivel lehetünk, a Saubert pedig "kifejeltették" a megnevezett ellenfelek közül.

részletek

Retro – Örökre eltűnik egy legendás név

Évekkel ezelőtt ezen a napon cserélt tulajdonost az F1 egyik legendás istállója, amelyet egy ugyancsak nagynevű és szép reményű formáció váltott fel – amely azonban szintén nem tartott ki sokáig.

részletek

Ezt bánja Alain Prost a legjobban

Nem az 1989-es ütközést, a Ferrarihoz szerződést vagy az 1984-ben elbukott világbajnoki címet, hanem egy jóval későbbi eseményt jelölt meg az F1-legenda karrierje mélypontjaként.

részletek

F1-Archív: Champ Car-menők az F1-esek ellen?

Schumacher nyerte az első bahreini futamot, de Vettel és Button is örülhetett – persze más-más években –, s szintén április 4-én röppent fel az a hír, hogy szériaközi versenyt rendezne Dubaj.

részletek

F1-Archív: Schumacher legyőzhetetlen

Nem lesz Prost-Renault, saját csapatot akar az Asiatech, a Brawn GP óvatos, a Red Bull előnye nevetséges, Le Mans-ba mennek a bajnokok, Baumgartner 4 kört kapott. Ezek voltak március 21. F1-es hírei.

részletek

F1-Archív: Prost a Prost versenyzője lesz?

Optimista és távozni vágyó Fisichella, bizakodó Kubica és Super Aguri, Vettel a pole-ban, mérföldkő előtt álló Schumacher és egy érdekes pletyka a Professzorról. Az elmúlt 20 év hírei március 13-áról.

részletek

Retro – Hamvába holt főnix

Amikor a Phoenix GP bemutatta, hogyan ne próbáljunk meg életet lehelni egy Formula-1-es csapatba.

részletek

F1-Archív: Schumacher mozgatja a pilótapiacot

Megértő Senna, pesszimista Trulli, teljes 2004-es rajtrács, gyermekáldás elé néző Barrichello, csapatot vásárló négyszeres világbajnok, kritikus létszám. Ez történt az elmúlt 20 évben február 13-án.

részletek