Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 19. csütörtök

ProstGP

Méltán Elfeledve: A sosemvolt csapat 2002-ből

A 2002-es Malajziai Nagydíjon feltűnt egy csapat, mely rajthoz sem akart állni, de végül be sem engedték őket a pályára – ötéves motort raktak az autóba, a hátsó szárnya egy háromülésesről származott.

részletek

Retro – Összedől egy francia álom

2002-ben ezen a napon dőlt el véglegesen, hogy megszűnik a Prost Grand Prix, amely összesen öt szezont húzott le az F1-ben. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az istálló rövid történetét.

részletek

A csapat, amelyből már egy év után játék lett

És összesen is csak öt szezont élt meg az F1-ben 1997 és 2001 között a Prost GP, de már 1998-ban kiadták a csapat nevét viselő PC-játékot. Csak Alain Prost versenyzőivel lehetünk, a Saubert pedig "kifejeltették" a megnevezett ellenfelek közül.

részletek

Retro – Örökre eltűnik egy legendás név

Évekkel ezelőtt ezen a napon cserélt tulajdonost az F1 egyik legendás istállója, amelyet egy ugyancsak nagynevű és szép reményű formáció váltott fel – amely azonban szintén nem tartott ki sokáig.

részletek

Ezt bánja Alain Prost a legjobban

Nem az 1989-es ütközést, a Ferrarihoz szerződést vagy az 1984-ben elbukott világbajnoki címet, hanem egy jóval későbbi eseményt jelölt meg az F1-legenda karrierje mélypontjaként.

részletek

F1-Archív: Champ Car-menők az F1-esek ellen?

Schumacher nyerte az első bahreini futamot, de Vettel és Button is örülhetett – persze más-más években –, s szintén április 4-én röppent fel az a hír, hogy szériaközi versenyt rendezne Dubaj.

részletek

F1-Archív: Schumacher legyőzhetetlen

Nem lesz Prost-Renault, saját csapatot akar az Asiatech, a Brawn GP óvatos, a Red Bull előnye nevetséges, Le Mans-ba mennek a bajnokok, Baumgartner 4 kört kapott. Ezek voltak március 21. F1-es hírei.

részletek

F1-Archív: Prost a Prost versenyzője lesz?

Optimista és távozni vágyó Fisichella, bizakodó Kubica és Super Aguri, Vettel a pole-ban, mérföldkő előtt álló Schumacher és egy érdekes pletyka a Professzorról. Az elmúlt 20 év hírei március 13-áról.

részletek

Retro – Hamvába holt főnix

Az elmúlt hetekben láthattunk egy szép példát arra, hogyan kell a sírból visszahozni egy F1-es csapatot – tizennégy évvel ezelőtt pedig azt nézhettük végig, hogy ne csináljuk ugyanezt. Phoenix GP.

részletek

F1-Archív: Schumacher mozgatja a pilótapiacot

Megértő Senna, pesszimista Trulli, teljes 2004-es rajtrács, gyermekáldás elé néző Barrichello, csapatot vásárló négyszeres világbajnok, kritikus létszám. Ez történt az elmúlt 20 évben február 13-án.

részletek

F1-Archív: Montoya helyére Button kerülhet?

Sato és a Red Bull, utcai pálya Mumbaiban, versenyzőt keres a Williams, Heidfeld odalépett a Renault-nak, Zonta szerelőt gázolt, Herbertet vinné a Minardi. Ez történt az elmúlt 20 évben február 12-én.

részletek

Retro – És akkor élre állt a pescarai borász

1997-ben épp ezen a napon, szeptember 21-én rendezték a 21. F1-es Osztrák Nagydíjat, mely a Prost istálló legemlékezetesebb versenye lehetett volna, de végül keserű csalódással végződött.

részletek
Olvastad már?