DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Retro

F1-Archív: Schumacher legyőzhetetlen

Nem lesz Prost-Renault, saját csapatot akar az Asiatech, a Brawn GP óvatos, a Red Bull előnye nevetséges, Le Mans-ba mennek a bajnokok, Baumgartner 4 kört kapott. Ezek voltak március 21. F1-es hírei.

2013: Bár Kimi Raikkönen legyőzte őt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, Fernando Alonso nem hiszi, hogy a Lotus bármivel is a Ferrari előtt járna, mivel úgy érzi, hogy mindenre képesek lehetnek ők is, amit az enstone-iak mutattak Melbourne-ben.

brundle_kimi_1



2011: A Pirelli az Ausztrál Nagydíj szabadedzésére a csapatok rendelkezésére bocsájt egy extra szett abroncsot, mivel a szabályok ezt bizonyos hétvégéken lehetővé teszik a számukra.

2010: „Nevetséges” – ezzel a szóval jellemezte Lewis Hamilton a Red Bull fölényét a riválisokkal szemben a Bahreinben látottak alapján. A Milton Keynes-iek ennek ellenére nem nyertek Szahírban, hiszen Sebastian Vettel műszaki hiba miatt a futam második felében visszaesett a negyedik helyre.

2009: Bár a tesztek alapján a Brawn GP tűnik az idénynyitó melbourne-i futam első számú esélyesének, Ross Brawn csapatfőnök leszögezte, hogy a legfőbb célkitűzést már azzal is teljesítik, hogy a Honda kiszállását követően ott lesznek a 2009-es szezon első futamán.

brawn_gp

2008: Lewis Hamilton és Felipe Massa is remek formában van, ez derült ki a sepangi hétvége első napján: a délelőtti edzést a brazil nyerte, míg délután a McLaren britje zárt az első helyen őt megelőzve. Meglepően erős volt a Honda és a Toro Rosso: Jenson Button a 4., Sebastian Vettel pedig az 5. helyen végzett a délutáni gyakorláson.

2007: Új-Delhiben mindent megtesznek azért, hogy 2009-ben sor kerülhessen a sportág első Indiai Nagydíjára, mely a terv szerint egy Monacóhoz hasonló utcai verseny lesz. A Toyotát szponzoráló Vijay Mallya elmondása szerint kormányzati támogatást élvez a projekt.

2006: Flavio Briatore egy interjúban kijelentette, hogy Valentino Rossinak esélye sem lenne Fernando Alonsóval szemben az F1-ben, de ha az olasz mégis szeretne csatlakozni a száguldó cirkuszhoz, még a szponzorkeresésben is hajlandó segíteni neki.

rossi_alonso

2004: Michael Schumacher karrierje 72. futamgyőzelmét aratta Malajziában, amivel növelte előnyét a bajnoki összetettben – a német versenyző magabiztosan győzte le Juan Pablo Montoyát. A másik Ferrari viszont lecsúszott a pódiumról, az élete első dobogós helyét szerző Jenson Button ugyanis legyőzte Rubens Barrichellót. Rajtuk kívül Trulli, Coulthard, Alonso és Massa szerzett még pontot. Baumgartner Zsolt négy kör hátránnyal a 16. helyen ért célba.

2003: A pénteki időmérő edzésen Michael Schumacher volt a leggyorsabb Malajziában, hét tizeddel megelőzve Rubens Barrichellót. A további sorrend Montoya, Raikkönen, Coulthard.

2002: A jelenleg a Minardinak erőforrásokat szállító Asiatech 2004-től már saját csapatot indítana a királykategóriában, erősítette meg a cég vezetője, John Gano.

minardi_2002

2001: „Csak akkor verheted meg Michaelt, ha nincs ott, vagy ha enged győzni. Hogy őszinte legyek, csodálom, hogy Barrichello egy év alatt ezt nem tanulta meg. Amikor 1999-ben a Ferrarinál versenyeztem, Ausztráliában azért nyertem, mert kiesett, Zeltwegben és Hockenheimben azért, mert gipszben volt a lába, Malajziában pedig azért, mert hagyott győzni” – nyilatkozta Eddie Irvine korábbi csapattársairól.

2000: Alain Prost csalódottan ugyan, de elfogadja a Renault azon döntését, hogy gyári csapatként tér vissza az F1-be – a Professzor szerette volna a franciákat megnyerni motorszállítónak saját istállójához.

1999: A Ferrari Jerezben folytatta a felkészülést a szezon második, interlagosi futamára – Michael Schumacher a beállításokon dolgozott, míg Eddie Irvine versenyszimulációt teljesített.

1996: Két korábbi világbajnok, Nelson Piquet és Mario Andretti is ott lesz az idei Le Mans-i 24 órás versenyen – előbbi egy McLaren, utóbbi egy Courage volánja mögött.

2008-03

A magazin 2008. márciusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: