DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

F1-Archív: Schumacher mozgatja a pilótapiacot

Megértő Senna, pesszimista Trulli, teljes 2004-es rajtrács, gyermekáldás elé néző Barrichello, csapatot vásárló négyszeres világbajnok, kritikus létszám. Ez történt az elmúlt 20 évben február 13-án.

2014: Amiről hónapok óta beszéltek már, végül megerősítést nyert: a Martini a Williams oldalán visszatér a Formula-1-be, ami nagyon sokat javít az évek anyagi gondokkal küzdő grove-i istálló helyzetén.

2012: Bár egyes hírek arról szólnak, hogy a Caterham szívesebben látná Vitalij Petrovot Heikki Kovalainen csapattársaként, Jarno Trulli biztos benne, hogy megtarthatja helyét a leafieldi kiscsapatnál.

trulli_caterham



2011: Bruno Senna elmondása szerint megérti a Renault döntését, hogy egy tapasztaltabb versenyzővel akarják helyettesíteni a sérült Robert Kubicát. A befutó szinte bizonyosan Nick Heidfeld lesz.

2008: A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli teljesen kizártnak tartja még azt is, hogy akár csak dobogós helyeket szerezzen csapata a szezonban. „Talán van esély arra, hogy közelebb kerüljünk a Renault-hoz, a BMW-hez és a Williamshez, de ennél többre képtelenek vagyunk” – mondta.

2007: A Toro Rosso megerősítette, hogy szerződést hosszabbít Vitantonio Liuzzival, a másik autó sorsa viszont továbbra is nyitott. Gerhard Berger leszögezte, hogy a tavaly bemutatkozó Scott Speed a legnagyobb esélyes, de végső döntésre még nem került sor.

liuzzi_str_2006

2006: Bernie Ecclestone úgy véli, hogy az átigazolási piacot az határozza majd meg, hogy Michael Schumacher valóban szerződést hosszabbít-e a Ferrarival. Az F1 első embere szerint Kimi Raikkönen pótolhatja a németet, ha távozik, ellenkező esetben a finn a Renault-hoz is szerződhet, ha nem akar Alonso csapattársa lenni.

2004: Az utolsó szabad hely is elkelt a 2004-es rajtrácson, miután a Jordan bejelentette, hogy a korábbi gokartvilágbajnok Giorgio Pantano lesz Nick Heidfeld csapattársa. Az olasz azt követően került képbe, hogy a múlt héten megszakadtak a tárgyalások Jos Verstappennel.

2003: Max Mosley figyelmeztette a sportágat, hogy komoly következményekkel járhat, ha 10 alá csökken a csapatok létszáma, így feltétlenül meg kell előzni, hogy további csapatok összeomoljanak, mint a Prosttal és az Arrowsszal történt.

arrows_2002

2002: Eddie Jordan úgy véli, hogy a múlt hónapban csődbe ment Prost istálló sokkal jobb helyzetben lehetett volna, hogy ha nem ragaszkodik a franciaországi székhelyhez – az ír csapatvezető szerint Nagy-Britannia sokkal alkalmasabb helyszín egy csapat működtetésére.

2001: Brazil sajtóértesülések szerint a tavaly első futamgyőzelmét szerző Rubens Barrichello és kedvese, Silvana gyermeket várnak – a legifjabb Barrichello nyár végén-ősz elején érkezhet meg.

2000: Giancarlo Minardi egy sajtótájékoztatón elárulta, hogy Gaston Mazzacane lesz Marc Gene csapattársa a faenzai kiscsapatnál. A másik két esélyes a brazil Max Wilson és a szintén argentin Norberto Fontana volt. Utóbbi egyébként gyorsabb volt a teszteken, de gyengébb anyagi háttérrel rendelkezik honfitársánál.

2000_ujoncok

1997: Immár száz százalékig biztos, hogy Alain Prost felvásárolja a Ligier istállót, és Prost Grand Prix néven futtatja tovább a francia alakulatot. A hivatalos bejelentésre holnap kerül sor Párizsban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: