DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

F1-Archív: Prost a Prost versenyzője lesz?

Optimista és távozni vágyó Fisichella, bizakodó Kubica és Super Aguri, Vettel a pole-ban, mérföldkő előtt álló Schumacher és egy érdekes pletyka a Professzorról. Az elmúlt 20 év hírei március 13-áról.

2014: Elismerőleg nyilatkozott Fernando Alonso 2012-es szezonjáról Sebastian Vettel, aki elmondása szerint abból akar erőt meríteni, hogy téli problémái után a spanyol is vissza tudott jönni, és a bajnoki címért tudott küzdeni.

alonso_2012_jerez



2012: A Formula-1-es csapatfőnökök várakozásai szerint nagy meglepetések születhetnek az év első szakaszában, mivel az abroncsok teljesen kiszámíthatatlanná teszik a versenyeket, s az erőviszonyokat.

2010: Sebastian Vettel szerezte meg a szezonnyitó Bahreini Nagydíj pole-pozícióját, miután bő egy tizeddel megelőzte a súlyos balesete után visszatérő Felipe Massát. Az új csapatok közül a Virgin volt a legjobb, de még Glock is bő öt másodpercet kapott a Q1-ben az élen záró Alonsótól, míg az utolsó helyezett Karun Chandhok több mint tízet. Michael Schumacher a hetedik helyen zárta második karrierje első kvalifikációját.

2009: Robert Kubica úgy nyilatkozott, hogy nem tartja kizártnak, hogy a bajnoki címért küzdjön majd az idei szezonban. A lengyel tavaly sokáig esélyes volt a végső győzelemre, és végül csak az utolsó futamon veszítette el a bajnoki bronzérmet.

2008: Biztosítottnak látja a Super Aguri jövőjét a Honda Racing vezérigazgatója, Nick Fry. A Formula-1 legkisebb csapatát néhány nappal ezelőtt vásárolta meg a Magma Group, s e döntés hosszú távon biztosíthatja a japán istálló sikereit.

ide3

2006: A Renault elnézést kért Giancarlo Fisichellától, akinek motorja a tegnap véget ért szezonnyitó hétvégén végig rakoncátlankodott, s végül célba sem ért a versenyen. „Tavaly megnyertem az első futamot, majd nehéz szezonom volt, remélem idén fordítva alakul majd” – nyilatkozta Fisichella.

2003: Az 1997-et követően a Jordanhez tavaly visszatérő Giancarlo Fisichella úgy nyilatkozott, hogy a szezon végén szeretné elhagyni a silverstone-i csapatot, mivel annak helyzete egyre rosszabbá vált azóta, hogy 2002 elején odaszerződött.

2002: Szó sem lehet arról, hogy a Phoenix GP részt vegyen a hétvégi Maláj Nagydíjon, vagy a 2002-es szezon bármely versenyén – szögezte le az FIA. A történetről részletesen mai Retro-cikkünkben olvashattok.

prostAP04_1

2001: Michael Schumacher sorozatban hatodik győzelmére készül a hétvégén Sepangban, a pályán, ahol tavaly megszerezte harmadik világbajnoki címét. Korábban erre egyedül Alberto Ascari volt képes, még az 1950-es években.

1997: Egy pletyka szerint Alain Prost nem zárkózott el a lehetőségtől, amikor arról kérdezték, hogy 1998-ban versenyzőként is visszatérne-e a Formula-1-be, természetesen saját csapata, a Prost színeiben.

2012-03

A magazin 2012. márciusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: