DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

F1-Archív: Champ Car-menők az F1-esek ellen?

Schumacher nyerte az első bahreini futamot, de Vettel és Button is örülhetett – persze más-más években –, s szintén április 4-én röppent fel az a hír, hogy szériaközi versenyt rendezne Dubaj.

2014: A Pirelli aggályosnak tartja az új szabályozást, mely betiltaná az abroncsmelegítő paplanok használatát a Formula-1-ben – Paul Hembery szerint ez jelenleg a legnagyobb probléma, amivel szembesülnek.

2013: A csapatok azért lobbiznak, hogy egy plusz, negyedik téli teszten is részt vehessenek az új erőforrások bevezetését hozó 2014-es idény előtt.

2010: Az első két futam balszerencse-sorozatát maga mögött hagyva Sebastian Vettel nagyszerű győzelmet aratott Malajziában csapattársa előtt, míg a pódium harmadik fokára a gyári Mercedes első dobogóját szerző Nico Rosberg állhatott fel. A 4-5. hellyel Kubica és Sutil is roppant elégedett lehet, akárcsak az első pontjait szerző Jaime Alguersuari, aki a 9. pozícióban ért célba, s ő lett a sportág történetének legfiatalabb pontszerzője.

vettel_2010_mal



2009: Jenson Button Melbourne után Malajziában is megszerezte a pole-t, így az idei második futamot is ő kezdheti az élről. Mellőle némi meglepetésre Jarno Trulli rajtolhat, míg a második sorba Vettel és Barrichello állhat majd fel. A két McLaren a hetedik, Massa pedig a nyolcadik sorba került csak, folytatódik tehát a tavalyi élcsapatok vesszőfutása.

2008: Felipe Massa volt a leggyorsabb a bahreini hétvége mindkét pénteki edzésén, Lewis Hamilton viszont a falban fejezte be a délutáni gyakorlást, s alaposan összetörte a McLarenjét. A legkellemetlenebb meglepetést Barrichello és Heidfeld okozta csapataiknak, hiszen a 16-17. helyen zárták az edzést.

2006: Elhagyta a Toyotát Mike Gascoyne, az istálló főtervezője, akit a hírek szerint Pascal Vasselon vált majd a kölnieknél – Adrian Newey Red Bullhoz szerződéséig ő volt a legjobban fizetett technikai szakember a sportágban.

gascoyne_toyota

2004: A Ferrari kettős győzelmet aratott Michael Schumacher vezetésével az első Bahreini Nagydíjon, Jenson Button pedig újabb dobogót szerzett két héttel azt követően, hogy először felléphetett egy F1-es pódiumra. A negyedik helyen Jarno Trulli ért célba, míg Button BAR-os csapattársa, Sato négy pontot szerzett ötödik pozíciójával.

2002: Különleges versenyre készülnek decemberben Dubajban, melynek szervezői komoly pénzdíjakért engednének össze F1-es versenyzőket a két nagy tengerentúli sorozat, a NASCAR és a Champ Car legjobbjaival.

2001: A hírek szerint Ricardo Zonta válthatja a Prost csapatánál Gaston Mazzacanét, akinek teljesítményével roppant elégedetlenek az istállónál. A brazil versenyzőnek tavaly év végén kellett távoznia a BAR-tól Olivier Panis érkezése miatt.

2000: David Coulthard elvesztette a fellebbezést, azaz immár biztosan nem kapja vissza interlagosi második helyét. A kizárás 2 milliméteren múlott, ekkora különbséggel lett szabálytalan a McLaren első szárnya.

1997: Johnny Herbert nincsen túl jó véleménnyel korábbi csapattársáról, a jelenleg a Williamsnél versenyző Heinz-Harald Frentzenről: „Nem elég erős pszichésen. Amikor együtt voltunk a Saubernél, rendre azt mondták neki: majd legközelebb. Nem hiszem, hogy ugyanerre számíthat a Williams-Renault-nál is.”

herbert_frentzen_1996

1996: Az Arrowst a múlt héten felvásárló Tom Walkinshaw elmondása szerint az élmezőnyt célozza meg a Hart-motoros istállóval – az első cél a legjobb hat hely elérése. „Persze nem lesz könnyű, hiszen nagyon messziről jövünk fel. Nehéz lesz olyan csapatokkal küzdeni, mint a Williams, rengeteg munkát igényel a dolog” – nyilatkozta az autósportnak a csapatvezető, aki szerint Jos Verstappennel bármilyen célt elérhetnek.

2005-04

A magazin 2005. áprilisi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: