DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Arrows

F1-Archív: Ecclestone kételkedik Rossiban

Homokvihar a bahreini teszten, Heidfeldet kipróbálja a Kubicát elveszítő Lotus-Renault, Verstappen perelheti az Arrowst, sztártervezők visszatérése a hírekben: ennyi mindenről olvashattunk február 11-én az évek során.

részletek

F1-Archív: Verstappen közmunkán

Vezetőváltások a Renault-nál, Chilton és Bernoldi új szerződést kap, Kubica ismét eltörhette a lábát, Schumacher GP2-es autót tesztel a visszatérés előtt, Andretti 60 évesen indulhat Le Mans-ban: ezek voltak január 11. F1-es hírei.

részletek

Esélytelenül a Honda árnyékában

Nem kizárólag a Honda próbálkozott a Formula-1-ben a japán gyártók közül. A Yamaha erőfeszítéseit azonban csak ritkán koronázta siker. Mire volt képes kilenc szezon alatt a másik japán vállalat?

részletek

Verstappen és az elveszett lehetőségek

Max Verstappen édesapja, Jos is Formula-1-es versenyző volt, ám jóval kevésbé sikeres. Karrierje során rengeteg balszerencse érte, ami miatt rendre megfeneklett rendkívül ígéretesen induló pályája.

részletek

Retro – A Red Bull első támogatottja az F1-ben

Az energiaitalosok pilótaprogramját évekkel a csapat 2005-ös F1-es bemutatkozása előtt hívták életre, születésnapját éppen ma ünneplő első végzősük azonban nem vitte olyan sokra, mint arra a belé fektetett dollármilliók alapján várni lehetett volna.

részletek

Mi történt pontosan Hill autójával a Hungaroringen?

Mindannyiunk emlékeibe vésődött az 1997-es Magyar Nagydíjon Damon Hill csodával határos vezetése és drámai lelassulása az utolsó körökben. Maga az érintett mesél részletesen, mi is történt akkor.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Retro – A Williams-Renault 25. győzelme

Az 1997-es Brazil Nagydíj már a versenyhétvége előtt elkezdődött. Ez volt az egyik olyan év, ahol győzelmi esélye volt számos csapatnak, mint a Williams, Ferrari, Benetton, McLaren, Prost, Jordan és még az Arrows (!) is.

részletek

Retro – Schumacher a darálóban

Az 1998. május 24-i Monacói Nagydíjon Mika Hakkinen hatalmas lépést tett karrierje első F1-es bajnoki címe felé, míg Michael Schumacher autója többször is megrongálódott vasárnap.

részletek

Retro – Aki három csapatban is főnök volt

F1-es nagydíjon csupán hármon indult el, csapatfőnökként azonban több mint 20 évig maradt aktív Alan Rees, aki a March, Shadow és Arrows istállókat is vezette évekig, közülük kettőnek alapítója volt.

részletek

TAG, Petronas, Playlife: Átkeresztelt motorok

Nem most fordul elő először az F1 történetében, hogy egy erőforrás „nem a saját nevén szerepel” a királykategóriában – sőt, a TAG sem első ízben vállalja magára a „keresztapa” szerepét.

részletek

Retro – Az eltűnt világbajnok

Ezen a napon fosztotta meg 1997-ben egy filléres alkatrész hibája élete győzelmétől az előző évi F1-es bajnokot – múltidéző rovatunkban az eltűnt Damon Hill Arrowsnál töltött szezonját idézzük fel.

részletek