DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Lausitzring

DTM: Rast győzött a száradó pályán

Több fordulatot is tartogatott a nedves aszfalton induló, de később felszáradó pályán zajló szombati verseny a Lausitzringen, amelynek végén ismét kisajátította a teljes dobogót az Audi.

részletek

DTM: Müllernek 89 ezreden múlt a 4/4 győzelem

A nagyrészt Robin Frijns és René Rast élen zajló csatájáról szóló második lausitzringi DTM-futamon hajszál híján Nico Müller csente el a győzelmet, miután nagyot zárkózott a frissebb gumikon.

részletek

DTM: Müllernek háromból három, először dobogón a BMW

Különféle módokon pénteken és szombaton is szerzett egy-egy győzelmet az Audi svájci pilótája, aki így háromból három sikernél jár. A Lausitzringen a rajttól kezdve kezében volt az irányítás, a harc mögötte zajlott: Van der Linde a kiállásokból profitálva végzett a második helyen.

részletek

DTM: Rast javított, övé a második futam a nullázás után

Azok után, hogy az első futamon nullázott a Lausitzringen, René Rast a második futamon már nem talált legyőzőre, és a többiek a legfőbb bajnoki rivális Nico Müller vezetével mind mögötte futottak be. Ötös Audi-siker született.

részletek

Paffett az első kétszeres győztes, Eng nem tudott élni a pole-lal

Az újoncként rajtelső Philipp Eng visszacsúszott a DTM vasárnapi futamán. Paffett a szezon első duplázója, Wittmann és Wehrlein álltak a dobogóra, Glock távozni is éllovasként tudott a Lausitzringről.

részletek

DTM: Mortara-győzelem és horrorbaleset a Lausitzringen

A rajtnál Green ütközött, nem sokkal később Rast bukása borzolta a kedélyeket a Lausitzringen, ahol Mortara, Glock, Eng és Auer is harcban álltak a győzelmekért.

részletek

Nem lesz több verseny Zanardi brutális balesetének helyszínén

Megnyitásakor Európa egyik legmodernebb pályájának számított, több neves sorozat is vendégeskedett rajta, év végén azonban a Lausitzring bezárja kapuit a versenyautók előtt.

részletek

DTM: A vasárnap az Audié volt a Lausitzringen

Amíg a lausitzi hétvége első futamán a Mercedes aratott kettős győzelmet, vasárnap már az Audié volt a terep: a négykarikások Jamie Green és Mattias Ekström révén érték el az első két helyet.

részletek

DTM: Új futamgyőztes rózsaszín autóval

A korábbi F3-as pilóta, az osztrák Lucas Auer is feliratkozott a Német Túraautó Bajnokság nyerteseinek listájára. Dominálta a vasárnapi futamot, az akció mögötte zajlott, főleg Ekström jóvoltából.

részletek

10 pálya, ahol szívesen látnánk F1-es futamot

Az F1 a világ legmodernebb és legjobb versenypályáin vendégeskedik évről-évre, de van még néhány izgalmas helyszín, amivel szívesen kibővítenénk a versenynaptárat. Tudjuk, hogy az infrastruktúra és a biztonsági átalakítások komoly akadályt jelentenek minden esetben, listánk elkészítésekor csupán eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mi ülnénk ott fenn, ahol a szabályokat hozzák... A cikk végén ti is szavazhattok arra, hogy hol látnátok szívesen futamot a felsorolt pályák közül.

részletek

Retro - „Felnéztem, és nem láttam az autó elejét – ahogyan a lábaimat sem”

A két szakaszban F1-es, két szakaszban pedig CART-versenyző Alex Zanardi élete gyökeres fordulatot vett 2001. szeptember 15-én - íme, az autósport történetének egyik legtöbbet emlegetett balesete, a résztvevők szemszögéből.

részletek

A BMW és Mercedes miatt törölték a tesztet

A DTM Lausitzringen rendezett, Audi által dominált versenyhétvégéje után a mezőny a pályán maradt volna tesztelni, de a másik két gyártó úgy döntött, nem akarnak részt venni. Törölték a gyakorlást.

részletek