DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

DTM: Auer utolsó körös előzéssel nyerte az őrült befutót

Az Audi dominanciájával indult, de a BMW idei első győzelmével zárult a DTM idei negyedik futama a Lausitzringen. Az első hatot három másodpercen belül intették le.

A széria vasárnapi lausitzringi futamán az Audik sorakoztak fel a legjobb rajthelyeken, a mezőny elején Robin Frijns, Nico Müller és René Rast foglalta el az első három rajtkockát. Az indítást követően Frijns megtartotta a vezetést, Rast átvette a második helyet Müllertől, hátrébb pedig Sheldon van der Linde ragadt a rajtrácson, akit szerencsére mindenki el tudott kerülni. Frijns és Rast kettőse először a negyedik, majd a hetedik körben is helyet cserélt egymással, mielőtt megmerevedtek a frontvonalaik.

 DTM-1598188297



A bokszkiállásokat a mezőny egy jó része 11. körig teljesítette, köztük a negyedik helyen autózó Jamie Green, aki a cserét követően az élen állókhoz képest két másodperccel gyorsabb köröket produkált. A vezető audisok közül Rast a 17., Müller a 18., Frijns a 19. körben állt ki a bokszba, ami tragikusnak bizonyult számukra: mindhárman borzasztóan sokat veszítettek a többiekkel szemben, és a középmezőnyig visszaestek. Bár a frissebb gumikon egyre feljebb kapaszkodtak, Greent egyikük sem tudta elkapni.

Nem úgy a BMW-s márkatársai, Timo Glock és Lucas Auer. A páros a 24. körben maga mögé utasította a vezető pilótát, majd páros csatába kezdett az élen. Az utolsó körig kétszer cseréltek helyet, majd úgy tűnt, hogy Glock 2018 után ismét futamgyőzelmet ünnepelhet. Auer azonban az utolsó kör első kanyarjában váratlanul kifékezte márkatársát, így megszerezte ötödik DTM-es győzelmét. A második helyre utasított Glock pozíciójára a leintés előtt Green is szemet vetett, de az utolsó kanyarokban már Greennek is hátrafelé kellett figyelnie, Frijns a célvonalon 0,2 másodperccel csente el tőle a harmadik helyezést. Mögöttük Müller és Rast befutójához is célfotó volt szükséges, kettejük között mindössze 9 ezredmásodperc döntött a jobb helyezésről. Az első hat helyezettet 2,4 másodpercen belül intették le.

A bajnokságot Assen előtt Müller vezeti 133 ponttal, Rast a második 97 egységgel.

A DTM vasárnapi futamának végeredménye:

dtmlausered1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: