DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

DTM: Rast javított, övé a második futam a nullázás után

Azok után, hogy az első futamon nullázott a Lausitzringen, René Rast a második futamon már nem talált legyőzőre, és a többiek a legfőbb bajnoki rivális Nico Müller vezetével mind mögötte futottak be. Ötös Audi-siker született.

Miután Nico Müller borzalmasan kapta el a rajtot, és az első kockából indulva rögtön az első métereken visszaesett tizediknek, a bajnoki éllovas, a Müller előtt egyedüliként található René Rast már a rajtnál feljött az élmezőnybe. Mivel a másik első soros, Jonathan Aberdein sem kapta el túl jól a rajtot, Rast köszönte a lehetőséget és őt is megelőzte, majd közvetlen közelről üldözte Jamie Greent a vezetésért. Végül az üldözés is csak a negyedik körig tartott a 34-ből, ekkor Rast ugyanis kirántotta autóját Greené mögül, majd könnyedén ment el a márkatás miatt, aki talán hagyta is őt futni, mivel neki már nincs érdemi esélye a bajnoki címre, Rast pedig a tabella éllovasa maradt még tegnapi nullázása után is.

Rast innentől ki tudott autózni magának annyi előnyt, hogy a kötelező bokszkiállást is gond nélkül letudhassa, majd végül nyerni is tudott. Bár Nico Müller másodikként futott be, nem volt éppen egyszerű dolga az efelé vezető úton. A rossz rajt után, ahogy arról szó esett, a kettes és az ötös kanyarok között annyian elmentek mellette, hogy gyakorlatilag fél kör sem telt még el a versenyből, és máris csak a tizedik helyen találta magát, innen kellett tehát felzárkóznia. Egy ideig még be is ragadt Marco Wittmann mögé, csapata viszont úgy döntött, korán kihozza, ez pedig előnyt jelentett akkor, amikor a riválisok még csak hideg gumin bóklásztak a pályán és könnyebb volt őket megelőzni.

rast1



Az élmezőnyt ezúttal is kisajátította magának az Audi, és mivel Rast már elment, az audisok közül pedig Müller volt a tabellán soron következő versenyző, a márkatársak előzékenyek voltak vele szemben is, így tudott visszakapaszkodni másodiknak. Azzal, hogy Rast a tegnapi nullázás után ismét nyerni tudott, vissza tudta duzzasztani 20 pontra az előnyét Müllerrel szemben, két helyszínnel, és így négy futammal a szezon vége előtt.

A dobogó legalsó fokát megszerző Mike Rockenfeller is korai kiállásának köszönhette a harmadik helyet, míg Jamie Green végül negyedikként futott be Robin Frijns előtt, ez pedig ötös Audi-győzelmet jelentett.

Az egyetlen nem Audi-versenyző a hatodik helyen célba érkező Marco Wittmann volt, akit viszont ismét a négykarikások versenyzői, Jonathan Aberdein, Loic Duval és Pietro Fittipaldi követtek. A top 10-et Philipp Eng zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: