Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Laffite

Retro – Az első három kihullott

A két turbós Renault ugyanabban a körben, azonos hiba miatt esett ki a Német Nagydíjról – és a vezetést megöröklő Alan Jones sem örülhetett sokáig az 1980-as futamon, amely megtizedelte a mezőny elejét.

részletek

Retro – Hét másodperc a pályacsúcsnak

A Ligier sosem nyert világbajnoki címet az F1-ben, pedig 1979-ben Jacques Laffite az első és második nagydíjon sem talált legyőzőre – a dominancia azonban ki is fújt Brazíliában.

részletek

Retro – Villeneuve és az első szárny

A Kanadában, sok éve ezen a napon rendezett versenynek fontos hatása volt az 1981-es bajnoki cím kimenetelére, leginkább mégis Gilles Villeneuve Ferrarijának „törött orra” miatt emlékeznek rá, amely az ikonikus pilóta küzdeni akarásának szimbóluma.

részletek

Retro – Kettős lábtöréssel véget ért karrier

Az utolsó Brands Hatchban tartott F1-es verseny Nigel Mansell első Brit Nagydíj-győzelmét hozta, a hazai sikert azonban beárnyékolta az első kanyar tömegbalesete, amely az akkori legtapasztaltabb pilóta pályafutásának befejezését jelentette.

részletek

Retro - Az első nagy francia együttállás

Az 1977-es Svéd Nagydíj június 19-én nagy izgatottsággal kezdődött a hazai rajongók részéről, és bár sokáig úgy tűnt, hogy az amerikai sikernek áll a zászló, végül a franciák örülhettek.

részletek

Retro – Francia hódítás Dél-Afrikában

Az 1980-as F1-es szezon harmadik versenyén, a dél-afrikai Kyalamiben olyan dolog történt, amire előtte tizenkét esztendőn át nem volt példa. Francia örömmel zárult a szomorúan induló hétvége.

részletek

Retro – Egy Ligier-vel a bajnoki címért?

Az 1979-es F1-es szezon előtt aligha sorolhatta volna bárki a Ligier istállót a bajnokesélyesek közé, azonban a francia istálló olyan villámrajtot vett

részletek

Retro – Aki igazán sikeressé tette a Ligier-t

1943-ban ezen a napon született a francia Jacques Laffite, aki ugyan Frank Williams csapatában debütált az F1-ben, mégis egy másik, ma már nem létező legendás istálló színeiben vált sikeressé.

részletek

Retro – Örökre eltűnik egy legendás név

Évekkel ezelőtt ezen a napon cserélt tulajdonost az F1 egyik legendás istállója, amelyet egy ugyancsak nagynevű és szép reményű formáció váltott fel – amely azonban szintén nem tartott ki sokáig.

részletek

Még mindig vannak egyéniségek a mezőnyben

Örök vitatéma, hogy az F1 rajtrácsáról végleg eltűntek-e már az igazi egyéniségek. Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője szerint nem – kevésbé meglepő, kit hozott fel példának.

részletek

Retro - Elütött szerelők tragédiája Zolderben

Alig két nappal azt követően, hogy Carlos Reutemann elütött egy szerelőt a bokszutcában, a rajtnál az Arrows egyik munkatársa szaladt be a pályára, az indulni készülő F1-es autók közé...

részletek

Elit társaságba lépett Rosberg

Bahreinben volt a német pilóta 100. versenye a Mercedesszel. A Formula-1 történetében mindössze 16 olyan pilótát találunk, aki ennyi futamot teljesített egy csapat színeiben.

részletek