Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Kyalami

Hamilton futamot szeretne Dél-Afrikában

Közel három évtizede nem járt Afrikában a Formula-1, azonban időnként felmerül a visszatérés lehetősége. A Mercedes pilótája nagyon szeretné, ha újra lenne Dél-afrikai Nagydíj.

részletek

Ilyen lenne ma egy verseny Kyalamiban

A hírek arról szólnak, hogy hamarosan visszatérhet a Formula-1 Afrikába. Lássuk, milyen lenne ma egy futam a dé-afrikai Kyalami versenypályán, a Mitsos nevű youtuber jóvoltából!

részletek

A Williams véletlenül domináló autója

Mostanában sajnos csak az istálló szenvedéséről olvashatunk, régebben viszont a Williams dominált a Formula-1-ben. 1992-ben nem is azt az autót szánták indítani, ami végül agyonverte a mezőnyt.

részletek

Ecclestone fizetett az F1-es világbajnoknak, hogy ne induljon egy versenyen

Hihetetlen történetek kerülnek napvilágra néha évtizedekkel később. Bernie Ecclestone egy alkalommal nem kevés pénzt fizetett Alan Jonesnak, 1980 világbajnokának, hogy ne induljon el a másnapi versenyen.

részletek

Retro – Amikor valóban két részre szakadt a Forma-1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Lehet újra Dél-afrikai Nagydíj?

Már több mint két évtizede nem látogatott Afrikába az F1 – a helyszín adott a visszatéréshez, azonban egy valamire feltétlenül szükség lenne ennek megvalósításához. Addig is marad a WEC?

részletek

Retro – Egy győztes halála

Az 1974-es szezon harmadik versenyére készülve szenvedett halálos balesetet az előző idényben a McLarennek két nagydíjat nyerő pilóta, az F1 máig utolsó amerikai születésű futamgyőztese.

részletek

Retro – Lauda és Hunt dél-afrikai ütközete

Ezen a napon rendezték meg az 1976-os szezon második futamát, amelyen az idény során először vívott kiélezett csatát a későbbi két bajnokaspiráns, Niki Lauda és James Hunt.

részletek

Retro – Francia hódítás Dél-Afrikában

Az 1980-as F1-es szezon harmadik versenyén, a dél-afrikai Kyalamiben olyan dolog történt, amire előtte tizenkét esztendőn át nem volt példa. Francia örömmel zárult a szomorúan induló hétvége.

részletek

Újjáépített pálya várja az F1-et Dél-Afrikában

Az elmúlt hónapok lázas munkával teltek az F1 legendás pályáján - a teljesen újjávarázsolt kyalami aszfaltcsíkot hamarosan az FIA is szemrevételezi majd. Talán nincs is messze a visszatérés?

részletek

Retro – Zimbabwéből szeretettel

Két már nem létező országot képviselt az F1-ben, soha nem indult egy szezonban egynél több futamon, mégis a győzelem kapujában állt egy ízben, egy másik versenyen pedig a halál szele érintette meg...

részletek

Retro – Prost defekttel nyert Afrikában

Bernie Ecclestone sűrűn tett célzást arra, hogy szeretne afrikai versenyt az F1-be. Retro rovatunk mai részében neki is kedveskedünk: az 1982-ben ezen a napon rendezett Dél-afrikai Nagydíj történéseit elevenítjük fel.

részletek