DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Az F1 delegációja Dél-Afrikában méri fel a pályát

A potenciális Dél-afrikai Nagydíj érkezése miatt Kyalamiban veszi szemügyre a rendelkezésre álló pályát és a szükséges módosításokat a Formula-1 delegációja.

A RacingNews365.com számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy a Formula-1 delegációja Dél-Afrikában jár és pályainspekciót tart Kyalamiban. A potenciálisan érkező afrikai futam helyszínén Steve Nielsen F1-es versenyigazgató, Craig Wilson (eszközök teljesítményéért felelős vezető) és Richard Springett (az F1 vezető mérnöke) hétfőn, Stuart Robinson (az FIA pálya- és ralibiztonsági vezetője) pedig kedden végez bejárást.

FKuYjSrXIAIMcLG



A portál úgy tudja, hogy a jelenlegi Grade 2-es minősítésből jelentős beruházással lehet csak Grade 1-es licenszet szerezni a pályának, kezdve azzal, hogy több mint ötvenezer négyzetmétert kell leaszfaltozni. A tervek szerint több kanyart is átalakítanak, a bukótereket kiszélesítik és a bokszutca sem felel meg az F1-es követelményeknek, a bokszok túl kicsit a csapatok számára. Ezen felül a mentőhelikopter leszállópályáját is messzebb kell tenni, mert jelenleg zavaróan közel van.

A RacingNews bizalmas forrása azt közölte, hogy négy-hat millió dollárba kerül a beruházás, de a nagyobb problémát nem is ez, hanem az időkorlát jelenti: áprilisban itt F1-es futamot szeretnének rendezni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: