Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Dél-afrikaiNagydíj

Lehet újra Dél-afrikai Nagydíj?

Már több mint két évtizede nem látogatott Afrikába az F1 – a helyszín adott a visszatéréshez, azonban egy valamire feltétlenül szükség lenne ennek megvalósításához. Addig is marad a WEC?

részletek

Retro – Lauda és Hunt dél-afrikai ütközete

Ezen a napon rendezték meg az 1976-os szezon második futamát, amelyen az idény során először vívott kiélezett csatát a későbbi két bajnokaspiráns, Niki Lauda és James Hunt.

részletek

Retro - A halálos tűzoltó készülék

Niki Lauda saját majdnem végzetes balesete utáni első győzelmét ünnepelhette volna 39 éve Kyalamiban, ám egy szörnyű tragédia elvonta a figyelmet a fél éve még elképzelhetetlennek tartott dobogós felállásról.

részletek

Retro – Francia hódítás Dél-Afrikában

Az 1980-as F1-es szezon harmadik versenyén, a dél-afrikai Kyalamiben olyan dolog történt, amire előtte tizenkét esztendőn át nem volt példa. Francia örömmel zárult a szomorúan induló hétvége.

részletek

Újjáépített pálya várja az F1-et Dél-Afrikában

Az elmúlt hónapok lázas munkával teltek az F1 legendás pályáján - a teljesen újjávarázsolt kyalami aszfaltcsíkot hamarosan az FIA is szemrevételezi majd. Talán nincs is messze a visszatérés?

részletek

Ünnepi futamok, hosszú F1-es szezonok

Már több F1-mentes héten is túl vagyunk az idényzáró óta, s a várakozás java még hátra van – arra is volt azonban példa az F1 története során, hogy az új szezon első edzését már ezen a napon megrendezték.

részletek

Retro – Zimbabwéből szeretettel

Két már nem létező országot képviselt az F1-ben, soha nem indult egy szezonban egynél több futamon, mégis a győzelem kapujában állt egy ízben, egy másik versenyen pedig a halál szele érintette meg...

részletek