DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton futamot szeretne Dél-Afrikában

Közel három évtizede nem járt Afrikában a Formula-1, azonban időnként felmerül a visszatérés lehetősége. A Mercedes pilótája nagyon szeretné, ha újra lenne Dél-afrikai Nagydíj.

1962-től egészen 1993-ig rendeztek futamokat a Kyalamiban, összesen 23 alkalommal. A Dél-Afrikában rendezett verseny sokáig rendszeres szereplője volt a versenynaptárnak, később pedig több kísérlet is volt a nagydíj újraélesztésére, de végül mindegyik sikertelennek bizonyult. A legnagyobb gondot a rendezési jogdíj okozta, ami túl magas volt, pedig az ország saját világbajnokkal is rendelkezik Jody Scheckter révén.

Az utóbbi időben egyre többször merült fel annak a lehetősége, hogy ismételten futamot rendezzenek, ezúttal pedig Lewis Hamilton jelentette ki, szeretné, ha egyszer lehetősége lenne versenyezni ott.

„Ez egy olyan hely, ami igazán kedves a szívemnek. Az egyik legfontosabb számomra, hogy újra futamot rendezhessenek Dél-Afrikában. Úgy gondolom, hogy kiváló rajongótábor van ott, és szerintem nagyszerű lenne kiemelni, hogy milyen gyönyörű az anyaország” idézte Hamilton szavait a Motorsport.



Mivel mostanában megjelentek olyan hírek, hogy akár három versenyt is rendezhetnek az Egyesült Államokban a jövőben, így Hamilton erről is elmondta a véleményét. A hétszeres világbajnoknak nincs ellenére a dolog.

„Az USA Nagydíj egyszerűen fantasztikus, az ország pedig hatalmas, így egyetlen futam itt nem elég ahhoz, hogy igazán kiaknázzuk az itteni sportkultúrát, és megnyerjük magunknak a szurkolókat. Szerintem mindenképpen szükségünk van legalább kettőre, de annyi nagyszerű város van, ahol nagydíjat lehet rendezni. Miami hihetetlenül jó lesz, ahogy Austin is, szóval nem tudom, hol rendezik a következőt, de nem vagyok ellene. Úgy vélem, elég király, hogy ilyen bajnokságok vannak ezeken a kontinenseken, ami jót tesz a sportnak” tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: