DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

Kovalainen

F1-Archív: Eladó Sato összetört Jordanje

Verstappen először a vb-tabella élén, Hamilton először a monacói pole-ban, balesetet szenvedő Raikkönen: ezek voltak az elmúlt bő két évtized legérdekesebb május 23-i F1-es hírei.

részletek

F1-Archív: A Marlboro kifizetné az álompárost

Button iránt érdeklődik Maranello, Piquet szerint Massa az erősebb Ferrari-pilóta, Kovalainen hatalmasat bukott: ezek voltak április 27. legérdekesebb Formula-1-es hírei 2000 óta.

részletek

„Hamilton majdnem kicsinálta Rosberget”

Hosszasan beszélt Lewis Hamiltonról a hétszeres világbajnok egykori csapattársa, Heikki Kovalainen. A finn versenyző szerint kevés dolog nehezebb a világon, mint a brit pilóta csapattársának lenni.

részletek

Tehetségek, akik élcsapatnál csak szenvedtek I.

A Formula-1 történelmében többször is előfordult, hogy egy középcsapatnál kitűnően teljesítő pilóta amint igazán versenyképes technikát kapott, csak árnyéka volt önmagának és szenvedett.

részletek

Hamilton miatt Bottas is félresiklik?

Valtteri Bottas nagyon ígéretes karrier előtt állt, amikor a Williamshez került. A Mercedeshez szerződés legeredményesebb szezonját eredményezte, mégis lehet, hogy a vesztét hozza el?

részletek

Így szerepelt Hamilton a csapattársai ellen

Egy Formula-1-es versenyző számára elsődleges feladat, hogy a csapattársát legyőzze. Lewis Hamilton ezt a házi feladatot rendkívül jó százalékkal oldotta meg eddig, ez sikereinek egyik titka.

részletek

Híres második számú pilóták

A modern Formula-1-ben gyakran előfordul, hogy a topcsapatok egy pilótára építenek, a másik versenyző látványosan csak segíti a vezérpilótát. Kik voltak a leghíresebb vízhordók az utóbbi 30 évben?

részletek

Tudnád, kik az egyszeri győztesek?

Általában a többség fejből vágja az első 3-4-et a legtöbb futamgyőzelmet szerzők listáján. De tudjuk-e kívülről azon pilótákat, akik az elmúlt 30 évben csak egyszer értek a dobogó tetejére? Nincsenek sokan, de többen közülük kirobbanó tehetségként kezdték.

részletek

Retro - Brazil pokol, finn mennyország

Ezen a napon rendezték minden idők - ha nem is legizgalmasabb, de mindenképpen - az egyik legdrámaibb F1-es Magyar Nagydíját.

részletek

Giovinazzi valóban elszállt volna?

Egyszer fent, egyszer lent. Giovinazzi felemás bemutatkozáson van túl eddigi két nagydíját követően a Formula-1-ben. Többen már elkezdték temetni a két autótörést bemutató pilótát, de nem korai ez még?

részletek

Már Kovalainenhez hasonlítják Bottast

Az ex-F1-es Martin Brundle porolta le Hamilton süllyesztőben eltűnt csapattársának emlékét: arra bátorítja Valtteri Bottast, hogy nyelje le a kritikát. Ugyanakkor hangot adott annak, a finnek mindkét topcsapatban csak másodikak lehetnek.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek