DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Kiscsapatok

Johansson: A független csapatok csak bohócok

Az egykori Formula-1-es versenyző alaposan beolvasott az autósport jelenlegi vezetőségének. Szerinte a WEC és az F1 is nézhetetlenné vált, a gyártók diktálnak, a független istállók statiszták.

részletek

A Toro Rosso együttműködése a Haast másolhatja

Sokan vádolják a Haas istállót, hogy a Ferrari B csapatát képezi és már szinte a szabályokat feszegetően szoros a kapcsolatuk. A Toro Rosso hasonlót tervez a Red Bull-lal a jövő évtől.

részletek

Szigorú megszorítások jönnek az F1-ben

Pénteken a Liberty Media és a Formula-1-es istállók képviselői tárgyalásokat folytattak Monte Carlóban a sportág jövőjével kapcsolatban. A legnagyobb változást a költségvetési sapka jelenti majd.

részletek

Brawn: A kiscsapatok nem érhetnek dobogóra

2017-ben egyszer fordult elő, hogy ne csak a három nagycsapat valamelyik pilótáját intsék le az első háromban. Idén Ross Brawn szerint ilyen eredményre senki nem lesz képes.

részletek

Gyengébb csapatok kiváló autói II.

Egy sereghajtó a középmezőnybe, egy középcsapat az élmezőnybe ugrik előre? Régebben ez jóval nagyobb eséllyel történhetett meg egy-egy mérnöki bravúrral, volt is rájuk példa.

részletek

Gyengébb csapatok kiváló autói I.

A középmezőnybe, netán a sereghajtók közé tartozó istállók is pályára vittek néha egy-egy gyöngyszemet, amivel ugrásszerűen jobban szerepeltek. Ilyen eseteket vettünk szemügyre.

részletek

Mercedes: Jöhet a költségvetési sapka, ha...

A kisebb csapatok számára a Formula-1 jelenleg szinte pénzügyi csőddel ér fel. Az új tulajdonosok szeretnék kiegyenlíteni az erőviszonyokat. A Mercedes egy feltétellel el is fogadná a költségek maximalizálását.

részletek

Ezen múlhat az F1-es kiscsapatok idei sikere

2017-ben új szabályok szerint épülnek az F1-es autók, amely elvben lehetőséget teremt a felzárkózásra, ám a Renault ügyvezető igazgatója szerint nem ez fog történni.

részletek

„A kiscsapatok jelentik az F1 lelkét”

Ha valaki éveket tölt el a mezőny végén, jól tudja, milyen erőfeszítéseket tesznek a kiscsapatok a versenyzésért, rosszabb esetben az életben maradásért. Johnny Herbert is közöttük van.

részletek

Megbukott a Mosley-modell, a Haas a követendő példa az F1-ben?

A Manorral a 2010-ben bemutatkozó újoncok utolsó képviselője is eltűnik a sportágból, amely nem csak sportág pénzügyi helyzetét, de a hagyományos magánzó-csapatok rendszerét is át fogja alakítani.

részletek

„Az F1-et élhetőbbé kell tenni a kiscsapatok számára”

Egyre-másra jelennek meg a médiában a Forma-1 új vezetőségének ötletei: Ross Brawn sokak által kívánt intézkedést szeretne bevezetni, hiszen igazságosabb pénzelosztási rendszeren gondolkozik.

részletek

Bottas vezeti Perez előtt a privátbajnokságot

Idén nyáron felmerült, hogy a WTCC-hez hasonlóan az F1-ben is létrehoznának egy külön bajnoki értékelést a kisebb csapatok számára – megnéztük, hogy állna idén ez a különleges pontverseny.

részletek