DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: A kiscsapatok nem érhetnek dobogóra

2017-ben egyszer fordult elő, hogy ne csak a három nagycsapat valamelyik pilótáját intsék le az első háromban. Idén Ross Brawn szerint ilyen eredményre senki nem lesz képes.

A tavalyi esztendőben épp a most soron következő Bakuban fordult elő, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái mellett más is felállhatott a dobogó legalsó fokára. A szerencsés kiválasztott az akkori újonc Lance Stroll lehetett, aki az utolsó egyenesben veszített el a második helyezését Valtteri Bottasszal szemben.

A fenti gondolatsorról Ross Brawn is említést tett, és arra is kitért, hogy idén nem tartja valószínűnek, hogy hasonló történne: „Kevesebb, mint két hét, és Bakuban fogunk versenyezni. Tavaly itt láttunk egyedül olyat, hogy a három élcsapat közül valaki dobogóra került. Megismételhető a kiscsapatok számára ez a jó eredmény ezen az utcai pályán? Jelenleg ezt elég valószínűtlennek tartom.”

 brawn-a-dobogorol-2018-2



A Liberty Media tagja a csapatok közötti óriási különbségekre hozott példát az elmúlt hétvégéről: „Bahreinben és Kínában is hatalmas volt a differencia az első három csapat és a többiek között. A 16. körben a kerékcserékhez érve a különbség az élen haladó Vettel és a hetedik Kevin Magnussen között több, mint 35 másodperc volt. A dán srác Riccardót üldözte, aki 20 másodpercre került az elejétől.”

„A biztonsági autó megkavarta a dolgokat, de nem elég ahhoz, hogy a második csoportból bárki harcolhasson a dobogós helyezésekért” - zárta gondolatait a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: