Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 16. szerda

Környezetvédelem

Hamilton segítséget ajánlott az Amazonas megmentéséért

Az ötszörös világbajnok korábban is igyekezett tenni a környezetvédelemért, most az Amazonas-vidékén tomboló erdőtüzek kárenyhítése érdekében ajánlotta fel segítségét. Érzi, hogy nagy a baj.

részletek

Az F1 előtt az egyetlen út a zöld

Mostantól minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a sorozat vezetősége a környezettudatosságra, amire reagálva a Mercedes csapatvezetője elmondta, ez 2019-ben nem is lehetne másképp.

részletek

Jön a környezettudatosabb F1

Gőzerővel dolgozik a Formula-1 tulajdonosi köre a sorozat minél zöldebbé tételén, így előtérbe kerülnek a szintetikus üzemanyagok használata. Azt is promózni fogják, mennyire hatékonyak a jelenlegi motorok.

részletek

Vettel rámordult a szemetelő újságírókra

A négyszeres világbajnok a versenyvégi interjúk közben vett észre egy csapat zsurnalisztát, akik műanyag palackokat dobáltak szanaszét maguk körül. Nem is hagyta szó nélkül a dolgot Vettel.

részletek

A magyarok közel fele hajlandó akár többet is fizetni a környezetbarát szolgáltatásokért

A magyarok 42 százaléka saját elmondása szerint hajlandó többet fizetni a környezettudatos (öko, zöld) termékekért – nagy részük akár 10-30 százalékkal többet is, mint egy hagyományos termékért. Bár a rendszeresen zöld árucikkeket, szolgáltatásokat vásárlók aránya még viszonylag alacsony a lakosság körében, a 30-39 éves korosztály élére állt az öko-tudatosak táborának. Ez derül ki az NRC országosan reprezentatív felméréséből, melyet a GreenGo elektromosautó-megosztó szolgáltatás megbízásából készített.

részletek

Hamilton: Az FE lassabb a Formula-Fordnál is

Bár tiszteli az elektromos sorozatot, Lewis Hamilton tervei szerint sosem szerződik a Formula-E-be, leginkább annak lassúsága miatt. A brit ereiben azonban benzin folyik, nem tud mást elképzelni.

részletek

Hamiltont kiakasztotta a szeméttelep

Lewis Hamilton nyaralása közben órákon át takarította a szemetet egy görögországi barlangból. Nem fél összepiszkolni a kezét, ha a környezetvédelemről van szó és dühíti a sok műanyaghulladék.

részletek

Ezért zöldebb egy F1-es autó, mint egy elektromos

A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint az elektromos hajtású járművek sem annyira környezetkímélők, mint azt sokat hiszik, és a Formula-1 valójában sokkal messzebbre jutott a hatékonyság terén.

részletek

Nem az F1 dolga a bolygó megmentése

„Egy teljes világbajnoki szezon kevesebb üzemanyagot fogyaszt el, mint egyetlen tengerentúli repülőjárat” – nyilatkozta David Coulthard, aki szerint túlzásba vitték a „zöldséget”.

részletek
Olvastad már?