Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek

Környezetvédelem

„Ha Vettel így gondolkodik, hagyja abba”

A kétszeres ralivilágbajnok, Walter Röhrl tett erőteljes kijelentést honfitársáról: ha Sebastian Vettel számára valóban meghasonlást okoz a klímavédelem és az autósport, ki kellene szállnia.

részletek

Nico Rosberg szerint a motorsport segíthet a klímaváltozás kezelésében

A motorsportnak pozitív és meghatározó szerepe van a klímaváltozás elleni küzdelemben – állítja Nico Rosberg, aki jelenleg ökovállalkozóként hirdeti a zöld technológiát és a fenntarthatóságot.

részletek

Vettel: Nincs több időnk! Változtatnunk kell, különben az F1 el fog tűnni

Sebastian Vettel nem túl optimista az autósport jövőjét illetően. Úgy gondolja, ha a Formula-1 nem válik zöldebbé, rövid időn belül akár meg is szűnhet. A német kemény kritikát fogalmazott meg.

részletek

Vettel környezetvédelmi kiállása nem a nyilvánosságnak szól

Vettel fontosnak tartja a környezetvédelmi érdekek melletti kiállást, de ezt nem azért hangoztatja, hogy jó színben tűnjön fel az emberek előtt, hanem mert valóban szívügye a bolygó védelme.

részletek

Vettel: Környezettudatosabbá kell tenni az F1-et

Sebastian Vettel előállt néhány ötlettel, melyek véleménye szerint elősegítenék az F1 környezetvédelmi hitelességének növelését.

részletek

Vettel nem érzi magát képmutatónak

A német pilóta egy elég határozott véleményt fogalmazott meg a környezetvédelemmel kapcsolatban, ennek ellenére sokan nem értik a hozzáállását. A négyszeres világbajnok most elmondta ennek okait.

részletek

Van-e élet a benzingőz után?

A zöldebb közlekedés jelentős hatással lehet az autó és motorversenyekre a jövőben, a Zöld Tusa nevű eseményen a magyar autósport élet prominens személyei fejtették ki véleményüket.

részletek

Nem elég környezetbarátak a hibrid autók?

Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség igazgatója szerint a technológia „rosszabb, mint amit felvált” – egy uniós tervezettel gyorsítanák fel a teljesen elektromos autókra való átállást.

részletek

Indul az Extreme-E: Minden, amit tudni kell a sorozatról

Ralikrossz-szerű harc különféle szakágak csúcsversenyzőivel és egyenlő esélyeket kapó hölgyekkel a klímaváltozás által leginkább sújtott terepeken, rengeteg újdonsággal és nézői beavatkozással. Startol az Extreme-E!

részletek

Hivatalos: Nem épül meg az új brazil pálya Rióban

Miután nem kapták meg a szükséges környezetvédelmi engedélyeket, hivatalossá vált, hogy nem épül meg a régóta tervezett Formula-1-es pálya Rio de Janeiróban, így Interlagos megmenekült.

részletek

Vettelnek elege van az F1 pazarlásából

Ritkán hallható környezettudatos oldalát fedte fel Sebastian Vettel, aki az embereket kevesebb hús fogyasztására buzdítja, a Formula-1-et pedig elmarasztalja a bioüzemanyagok lassú bevezetése miatt.

részletek

Újabb környezetbarát gyártási megoldást vezet be a Toyota

A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota a jövőben olyan különleges bevonat-rábélyező gépet használ majd, amelynek révén jelentősen mérsékelhető a környezeti terhelés és átalakítható a bevonatképzési eljárás, miután szükségtelenné teszi a galvanizálási eljárást. A japán autógyártó az iparág általanos károsanyagkibocsátásának csökkentése érdekében versenytársai számára is elérhetővé teszi a technológiát.

részletek