Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 20. kedd

Környezetvédelem

Ezek a modellek lesznek a környezetbarát autósok kedvencei

Az év elején még arról szóltak a szakmai előrejelzések, hogy minden eddiginél több elektromos gépkocsit adhatnak el Magyarországon 2020-ban. Aztán előbb jött az elektromos autók állami támogatásának felfüggesztése, majd a járványügyi helyzet, és nemcsak az alternatív meghajtású járművek kereslete esett vissza, hanem az egész magyar autópiac elkezdett zsugorodni. A kormány bejelentése szerint azonban június 15-étől újra pályázható az elektromos autóvásárlási támogatás – ráadásul bizonyos esetekben az eddigi, 1,5 milliós összegnél jóval nagyobb mértékben.

részletek

Mégsem rombolják le Schumacherék gokartpályáját

Egy ideig úgy tűnt, a pénz és az üzleti érdek dönti el a híres, kerpeni gokartpálya sorsát és hamarosan eltüntetik a föld színéről. A hatóságok azonban közbeléptek és megmenekül a komplexum.

részletek

3 hiba, amit a cég környezetvédelmi aktivitásával elkövethetünk

Zöld munkahelynek lenni, pártolni a környezetvédelmet és részt venni egy-egy jótékony kezdeményezésben menő dolognak számít manapság. Olyannyira, hogy a potenciális munkavállalók egy részénél szerepet játszik a választásban az, hogy a leendő munkahely mennyire pártolja a témakört.

részletek

Tíz év alatt karbonsemlegessé válna az F1

A Formula-1 eddigi legnagyobb feladatára vállalkozott, amellyel környezetvédelmi úttörővé válna: 2030-ra kifejlesztené a világ első nulla karbonlábnyomú hibrid erőforrását.

részletek

Hamilton: FE nem, környezetvédelem igen

A brit világbajnok reagált az őt ért kritikákra, amelyek ellentmondásos viselkedését célozták. Az öko szemlélete mellett kitart, az elektromos formulaautós széria viszont nem érdekli.

részletek

Raikkönen sem támogatja Hamiltont

A finn veterán szerint F1-es pilótaként nem túl hiteles a környezetvédelem mellett kardoskodni, hiszen ha valaki tényleg tenni akarna a bolygóért, akkor hagyná a versenyzést, és hazamenne.

részletek

Alonso Hamilton képmutatását kritizálta

A spanyol pilóta szerint a brit hiába hangoztatja, hogy milyen cselekedeteivel menti meg a Földet, hiszen mindenki tudja, eközben milyen életvitelt folytat. Épp csak azt nem mondta ki, hogy álszent.

részletek

Legyél egész évben műanyagmentes! Íme pár tipp, hogyan!

Egyre elkeserítőbb hírek érkeznek azzal kapcsolatban, hogy az általunk termelt műanyaghulladék milyen környezeti károkat okoz. Állítólag 2050-re több lesz a műanyag a tengerekben, mint a hal, de már az emberi szervezetben is kimutathatók a mikroműanyagok. Ijesztő?

részletek

Hamilton segítséget ajánlott az Amazonas megmentéséért

Az ötszörös világbajnok korábban is igyekezett tenni a környezetvédelemért, most az Amazonas-vidékén tomboló erdőtüzek kárenyhítése érdekében ajánlotta fel segítségét. Érzi, hogy nagy a baj.

részletek

Az F1 előtt az egyetlen út a zöld

Mostantól minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a sorozat vezetősége a környezettudatosságra, amire reagálva a Mercedes csapatvezetője elmondta, ez 2019-ben nem is lehetne másképp.

részletek

Jön a környezettudatosabb F1

Gőzerővel dolgozik a Formula-1 tulajdonosi köre a sorozat minél zöldebbé tételén, így előtérbe kerülnek a szintetikus üzemanyagok használata. Azt is promózni fogják, mennyire hatékonyak a jelenlegi motorok.

részletek

Vettel rámordult a szemetelő újságírókra

A négyszeres világbajnok a versenyvégi interjúk közben vett észre egy csapat zsurnalisztát, akik műanyag palackokat dobáltak szanaszét maguk körül. Nem is hagyta szó nélkül a dolgot Vettel.

részletek
Olvastad már?