Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 16. vasárnap

Környezetvédelem

Indul az Extreme-E: Minden, amit tudni kell a sorozatról

Ralikrossz-szerű harc különféle szakágak csúcsversenyzőivel és egyenlő esélyeket kapó hölgyekkel a klímaváltozás által leginkább sújtott terepeken, rengeteg újdonsággal és nézői beavatkozással. Startol az Extreme-E!

részletek

Hivatalos: Nem épül meg az új brazil pálya Rióban

Miután nem kapták meg a szükséges környezetvédelmi engedélyeket, hivatalossá vált, hogy nem épül meg a régóta tervezett Formula-1-es pálya Rio de Janeiróban, így Interlagos megmenekült.

részletek

Vettelnek elege van az F1 pazarlásából

Ritkán hallható környezettudatos oldalát fedte fel Sebastian Vettel, aki az embereket kevesebb hús fogyasztására buzdítja, a Formula-1-et pedig elmarasztalja a bioüzemanyagok lassú bevezetése miatt.

részletek

Újabb környezetbarát gyártási megoldást vezet be a Toyota

A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota a jövőben olyan különleges bevonat-rábélyező gépet használ majd, amelynek révén jelentősen mérsékelhető a környezeti terhelés és átalakítható a bevonatképzési eljárás, miután szükségtelenné teszi a galvanizálási eljárást. A japán autógyártó az iparág általanos károsanyagkibocsátásának csökkentése érdekében versenytársai számára is elérhetővé teszi a technológiát.

részletek

Hamilton: Ne vágjanak ki fákat, van elég nagyszerű pálya!

A hatszoros F1-es világbajnok erősen ellenzi a Rio de Janeiróba tervezett új versenypálya megépítését, ha az azzal jár, hogy erdős területeket kell kiirtani miatta Brazíliában.

részletek

Ezek a modellek lesznek a környezetbarát autósok kedvencei

Az év elején még arról szóltak a szakmai előrejelzések, hogy minden eddiginél több elektromos gépkocsit adhatnak el Magyarországon 2020-ban. Aztán előbb jött az elektromos autók állami támogatásának felfüggesztése, majd a járványügyi helyzet, és nemcsak az alternatív meghajtású járművek kereslete esett vissza, hanem az egész magyar autópiac elkezdett zsugorodni. A kormány bejelentése szerint azonban június 15-étől újra pályázható az elektromos autóvásárlási támogatás – ráadásul bizonyos esetekben az eddigi, 1,5 milliós összegnél jóval nagyobb mértékben.

részletek

Mégsem rombolják le Schumacherék gokartpályáját

Egy ideig úgy tűnt, a pénz és az üzleti érdek dönti el a híres, kerpeni gokartpálya sorsát és hamarosan eltüntetik a föld színéről. A hatóságok azonban közbeléptek és megmenekül a komplexum.

részletek

3 hiba, amit a cég környezetvédelmi aktivitásával elkövethetünk

Zöld munkahelynek lenni, pártolni a környezetvédelmet és részt venni egy-egy jótékony kezdeményezésben menő dolognak számít manapság. Olyannyira, hogy a potenciális munkavállalók egy részénél szerepet játszik a választásban az, hogy a leendő munkahely mennyire pártolja a témakört.

részletek

Tíz év alatt karbonsemlegessé válna az F1

A Formula-1 eddigi legnagyobb feladatára vállalkozott, amellyel környezetvédelmi úttörővé válna: 2030-ra kifejlesztené a világ első nulla karbonlábnyomú hibrid erőforrását.

részletek

Hamilton: FE nem, környezetvédelem igen

A brit világbajnok reagált az őt ért kritikákra, amelyek ellentmondásos viselkedését célozták. Az öko szemlélete mellett kitart, az elektromos formulaautós széria viszont nem érdekli.

részletek

Raikkönen sem támogatja Hamiltont

A finn veterán szerint F1-es pilótaként nem túl hiteles a környezetvédelem mellett kardoskodni, hiszen ha valaki tényleg tenni akarna a bolygóért, akkor hagyná a versenyzést, és hazamenne.

részletek

Alonso Hamilton képmutatását kritizálta

A spanyol pilóta szerint a brit hiába hangoztatja, hogy milyen cselekedeteivel menti meg a Földet, hiszen mindenki tudja, eközben milyen életvitelt folytat. Épp csak azt nem mondta ki, hogy álszent.

részletek
Olvastad már?