DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ha Vettel így gondolkodik, hagyja abba”

A kétszeres ralivilágbajnok, Walter Röhrl tett erőteljes kijelentést honfitársáról: ha Sebastian Vettel számára valóban meghasonlást okoz a klímavédelem és az autósport, ki kellene szállnia.

Köztudott, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a környezettudatosság táborát erősíti, ez a tény pedig főleg akkor került reflektorfénybe, mikor vendégként szerepelt a BBC Question Time című politikai-közéleti műsorában. Az adásban Vettel még azt is bevallotta, képmutató, hogy úgy szólal fel a klímavédelem mellett, hogy közben a Formula-1-ben versenyez.

„Teljesen jogos, hogy nevettek ezen, mert vannak kérdések, melyeket én is minden nap felteszek magamnak. Nem vagyok szent” – fogalmazott Vettel, megkérdőjelezve azt is, helyes-e szerepvállalása az autósportban. „A szenvedélyem az autóversenyzés, imádom minden egyes alkalommal, amikor beülök. De amikor kiszállok, akkor természetesen bennem is felmerül a kérdés, hogy ezt kellene-e csinálnunk.”



Vettel akkori szavaira reagált a szintén német Walter Röhrl. Az egykori ralivilágbajnoknak markáns véleménye van: ha Vettelnek valóban erkölcsi dilemmát okoz az autóversenyzés, akkor nem kellene folytatnia.

„Eltöprengtem azon, mi történt vele. Ha 15 motorsportban töltött év után nyílna fel a szemem és azt gondolnám, bűnt követek el a környezet ellen, akkor be kellene fejeznem – elég belőle!” – mondta a WRC értékelését 1980-ban és 1982-ben megnyerő Röhrl a Bild am Sonntagnak.

„Nem siránkozhat, hogy tenni akar a környezetéért, miközben körberepüli a világot a Formula-1 miatt. Ha valaki így gondolkodik, következetesen kell élnie az életét” – folytatta a német. Röhrl leszögezte, az elmondottak nem jelentik azt, hogy nem szimpatizálna Vettellel. „Kedvelem őt, és személy szerint remélem, hogy nem tűnik el a pályákról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: