DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Vákuumcsomagolás környezetbarát módon

Ha Ön is szeretné, hogy a megvásárolt élelmiszerek sokáig megőrizzék frissességüket, ugyanakkor a környezetvédelmet is fontos szempontnak tartja, érdemes környezetbarát csomagolási megoldást választania. Ez vákuumcsomagolás esetében már elérhető, hiszen létezik biológiailag lebomló vákuumfólia és -tasak is.

https-www.sousvidehungary.hu - 2023 február - Cikk2



Ügyeljünk a csomagolásra!

A csomagolás miatt előbb-utóbb hulladék keletkezik, de a környezet szempontjából nem mindegy, hogy ez a hulladék milyen jellegű. Egy műanyagból készült tasak, amit nem hasznosítunk újra, hosszú évekig fogja szennyezni a környezetet. Ha azonban a Sous Vide Hungary biológiailag lebomló vákuumfóliáit és vákuumtasakjait választja, sokat tesz a közös életterünkért is.

A vákuumcsomagolás azért előnyös, mert vákuumban az élelmiszerek nem veszítik el a nedvességüket, így megőrzik eredeti ízüket és friss zamatukat. A szavatossági idejük megsokszorozódik. Szinte bármilyen ételt tehetünk vákuumcsomagolásba: a füstölt húsfélék nem száradnak ki, a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg. A fagyasztóba tett ételek nem veszítik el eredeti ízüket, nem színeződnek el.

 

Legyünk környezettudatosak a csomagolásban!

Mindenkinek van felelőssége a környezetvédelemben, hiszen a mindennapi életünk során rengeteg felesleges hulladékot termelünk. Ha a hagyományos műanyag csomagolóanyagok helyett biológiailag lebomló csomagolóanyagokra váltunk, már részt vállaltunk a környezetünk megóvásában.

Talán a legtöbb ember bele sem gondol, hogy mi lesz a kidobott szeméttel, miután elszállítják tőle. Rengeteg költség ennek a szemétnek az elégetése, semlegesítése. A felelőtlen emberi viselkedés oly mértékű környezetszennyezést eredményezett, hogy a Csendes-óceánon több négyzetkilométer területű úgynevezett szemétszigetek léteznek, amelyek az ottani élővilág pusztulását okozzák.

 

Vákuumfóliázás környezetkímélő módon

Egy vákuumfóliázó géppel nagyon praktikusan csomagolhatjuk be az élelmiszereket. Akár a háztartásunkban, akár a vállalkozásunkban használjuk, azért célszerű, mert az élelmiszerek tartósságát tudjuk általa növelni.

A Sous Vide Hungary által forgalmazott vákuumtasak növényi alapanyagokból kivont alkotóelemekből készül. Ez a PLA gyanta biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz, amelyet sok év kutatómunkájának eredményeként hoztak létre.

A hagyományos vákuumtasakokhoz hasonló módon használható, 110 mikron vastagságú termék, amely BPA- és ftalátmentes. Felhasználását tekintve -40 °C fokig fagyasztható, sous vide főzhető, mikrohullámú sütőben használható. Bármilyen típusú vákuumgéphez alkalmazható.

A kertes házban élők használat után, ha már nincs rá szükség, akár komposztálhatják is, hiszen lebomlik, és hozzájárul a jó minőségű humusz létrehozásához.

A Sous Vide Hungary által forgalmazott, biológiailag lebomló vákuumfólia és -tekercs tehát jó minőségű, környezetbarát alternatívát kínál a műanyag csomagolóanyagokkal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: