DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Nem épül meg az új brazil pálya Rióban

Miután nem kapták meg a szükséges környezetvédelmi engedélyeket, hivatalossá vált, hogy nem épül meg a régóta tervezett Formula-1-es pálya Rio de Janeiróban, így Interlagos megmenekült.

Jó ide terjedt már a hír, hogy Chase Carey előrehaladott tárgyalásokat folytatott a brazil kormánnyal a Brazil Nagydíj áthelyezéséről, így az eseménynek 1973 óta otthont adó Interlagos könnyen hoppon maradhatott volna.

Azonban a brazil kormány hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy nem épül meg a tervezett új Formula-1-es pálya az ország második legnagyobb városában. A pálya tervezett helye ugyanis egyrészt rossz környéken található, másrészt nem sikerült beszerezni a megfelelő természetvédelmi engedélyeket, hiszen az új aszfaltcsík megépítése rengeteg fa kivágását követelte volna.



A január óta hivatalban lévő riói polgármester, Eduardo Paes egyébként sem volt oda a tervekért, s hétfőn a környezetvédelmi minisztérium szóvivője, Eduardo Cavaliere be is jelentette Twitter-oldalán, hogy nem lesz semmilyen beruházás.

A pletykák szerint a területen található majd’ 200.000 fa többsége áldozatául esett volna a Rio Motor Parknak, ami ellen Lewis Hamilton is felemelte tavaly a hangját, s így több, mint valószínű, hogy még hosszú évekig adhat otthont a Brazil Nagydíjnak a közkedvelt Interlagos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: