DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

RioDeJaneiro

Visszaszóltak Hamiltonnak a riói építkezésről

A tervek szerint a nem túl távoli jövőben egy új, Rio de Janeiro-i versenypályán rendezik majd a Brazil Nagydíjat. Hamilton aggodalmát fejezte ki az erdők miatt, aztán helyreigazították a britet.

részletek

Hamilton: Ne vágjanak ki fákat, van elég nagyszerű pálya!

A hatszoros F1-es világbajnok erősen ellenzi a Rio de Janeiróba tervezett új versenypálya megépítését, ha az azzal jár, hogy erdős területeket kell kiirtani miatta Brazíliában.

részletek

Megállapodtak a riói Brazil Nagydíjról, de van egy bökkenő

Chase Carey kiszivárgott levele alapján Rio de Janeiróba költözik az F1-es verseny. Az új pálya megépítéséhez azonban egy erdőt vágnának ki, a környezetvédők pedig hevesen tiltakoznak.

részletek

Újabb történelmi helyszín térhet vissza

Rio de Janeiro a Formula-1 vezetésének legújabb célpontja. Az évtizedes múlttal rendelkező versenyhelyszín utoljára 1989-ben adott otthont a száguldó cirkusznak, Brazília pedig óriási piac.

részletek

Musical készült Ayrton Sennáról

Az F1-es legenda pályafutását számtalan film megörökítette már, életét azonban első ízben viszik színpadra Rio de Janeiróban, egy híres brazil színész által megformálva.

részletek

Visszatérhet Rio de Janeiróba a Forma-1

F1-es futamot utoljára 1989-ben rendeztek a városban, az azóta megszűnt Jacarepaguá pályáján, a város vezetése azonban azt fontolgatja, hogy ismét vendégül látja a mezőnyt.

részletek

Retro - Bemutatkozik Brazília új F1-es pályája

Interlagos öt éven keresztül fogadta vendégül az F1 mezőnyét a Brazil Nagydíj alkalmából, 1978-ra azonban egy modernebb aszfaltcsík kapott lehetőséget, a Rio de Janeiro melletti Jacarepaguában.

részletek

Így készül a riói paralimpiára Alex Zanardi

Az emberek millióinak reményt adó autóversenyző másodszor készül az ötkarikás játékokra - Zanardi nem egyebet tűzött ki maga elé, mint hogy Rio de Janeiróban is két aranyérmet szerez majd.

részletek

Retro – Nem minden kezdet dicső

Ayrton Senna három F1-es világbajnoki címet szerzett a McLaren csapattal, közülük az elsőt, az 1988-ast a legtöbb futamgyőzelemmel. Az év nyitóversenye – egyben Senna bemutatkozása az istállónál – azonban nem úgy alakult, mint a későbbiek…

részletek