DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ne vágjanak ki fákat, van elég nagyszerű pálya!

A hatszoros F1-es világbajnok erősen ellenzi a Rio de Janeiróba tervezett új versenypálya megépítését, ha az azzal jár, hogy erdős területeket kell kiirtani miatta Brazíliában.

Mi is beszámoltunk róla néhány napja, hogy megállapodhattak arról, hogy Interlagosból Rio de Janeiróba költözne rövidesen a Formula-1-es Brazil Nagydíj (ahogy egyébként a MotoGP ottani szereplése kapcsán is van már előszerződés). Csakhogy az új versenypálya kialakítása egy részben erdős területen valósulna meg, ezt pedig hevesen ellenzik a helyi környezetvédők.

hamilton-dppi



A hétvégi Eifel Nagydíj sajtótájékoztatóján – amelyen online formában a Formula.hu is jelen volt – is előkerült a téma, méghozzá természetesen a legnagyobb környezetvédő hírében álló Lewis Hamiltonnál, aki ki is fejtette, hogy nem támogatja a terveket:

„Először is, imádom Brazíliát, szerintem onnan követnek az egyik legtöbben. Mérhetetlenül nagy támogatást kaptam tőlük az évek során” – mondta el a Mercedes hatszoros világbajnoka. „Reméltem, hogy nem kapom meg ezt a kérdést, mert végső soron az a személyes véleményem, hogy a világnak nincs szüksége új versenypályára. Úgy gondolom, rengeteg nagyszerű versenypálya van már a világon.”

„Imádom Interlagost. Voltam már Rióban is, és az is nagyon gyönyörű hely. Nem ismerem az összes részletet, azt hallottam, hogy talán fenntartható lesz a verseny, de a legfenntarthatóbb az lenne, ha nem vágnának ki ezért egyetlen fát sem. Főleg nem olyan időszakban, amikor egy világjárvánnyal küzdünk, és globális krízis van emiatt. Az erdőirtást és ezeket figyelembe véve személy szerint nem tartom ezt egy okos lépésnek. Persze ismétlem, nem ismerem az összes részletet, de nem támogatom.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: