DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Hamilton: FE nem, környezetvédelem igen

A brit világbajnok reagált az őt ért kritikákra, amelyek ellentmondásos viselkedését célozták. Az öko szemlélete mellett kitart, az elektromos formulaautós széria viszont nem érdekli.

A Formula-1 Mexikói Nagydíjához érve Lewis Hamilton szolgáltatta a legfelkapottabb beszédtémát, miután egy lehangolt üzenetet tett közzé, melyben a világ dolgaira panaszkodott. Köztudott róla, hogy szívén viseli bolygónk sorsát, ezt pedig közhírré is teszi: magángépén tavaly túladott, több mint egy éve vegán étrendet követ, legutóbb pedig azt jelentette be, hogy megválik több személyautójától is. Bizonyos pilótatársai szerint azonban ezek erősen ellentmondásos üzenetek egy olyan embertől, aki a világot évente beutazva autóversenyzéssel keresi a pénzét. Erre reagálva Hamilton elmondta, ő egyszerűen csak pozitív változásra szeretné ösztönözni az embereket, erre pedig jó felületnek tartja a közösségi médiát.

 00119020_724



 „Az embereknek megvan a véleményük erről, de ez végső soron az én dolgom. Mindannyian hangot adhatunk annak, ami bennünk van. Nem egyszerű ez, mert a világ körül utazgatunk és F1-es autókat vezetünk, így biztosan nagyobb az ökológiai lábnyomunk egy átlagos városlakónál. De ez nem azt jelenti, hogy félnem kellene hangot emelni a pozitív változás érdekében. Csak próbálom felhívni a figyelmet erre a területre, az már az embereken múlik, hogy foglalkoznak-e ezzel. Ha nem tenném szóvá, akkor azt érezném, hogy nem teszek semmi pozitívat” – idézte őt az Autosport.

Hamilton ennek ellenére a belsőégésű motoroknak hadat üzent Formula-E szériájába nem csatlakozna, hiába látná őt szívesen a sorozat bajnoka, Jean-Eric Vergne. „Jelenleg nincsenek ilyen terveim. A Formula-E egyáltalán nem érdekel” – reagált az ötszörös világbajnok.

A közösségi médiát kerülő Sebastian Vettel egyetértett Hamiltonnal abban, hogy F1-es személyiségekként nincs könnyű dolguk, de ez nem azt jelenti, hogy nem is kellene beszélniük a környezetvédelem témájáról. „Úgy érzem, hogy a sorozatnak többet kellene tennie. Sokkal erősebb üzenetet kellene közvetítenünk ebben a témában. Nagyon sokat számítana, ha mindenki csak egy kicsit hozzájárulna az ügyhöz. A változás elkerülhetetlen, csak az a kérdés, mikor jön el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: