DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen sem támogatja Hamiltont

A finn veterán szerint F1-es pilótaként nem túl hiteles a környezetvédelem mellett kardoskodni, hiszen ha valaki tényleg tenni akarna a bolygóért, akkor hagyná a versenyzést, és hazamenne.

Az utóbbi hetek legfelkapottabb témája lett a környezetvédelem a Formula-1-ben, miután Lewis Hamilton elkeseredett üzenetet írt a témában Instagramra. Mexikóba érkezve a mezőny számos tagja kifejtette véleményét a témában. A korelnök Kimi Raikkönen szerint ellentmondásos egy autóversenyző szájából környezettudatos kijelentéseket hallani, hiszen aki igazán tenni akarna Földünkért, az maga mögött hagyná az egész száguldó cirkuszt.

 rai-portre-2019-mex1



„Nyilván ez mindenkit érint, aki ezen a bolygón él, de most komolyan, nem vagyunk a legjobb helyzetben ahhoz, hogy nagyot alkossunk, hiszen üzemanyagot égetünk el azért, hogy elsők legyünk. Persze próbálunk tenni valamit az ügy érdekében, de az F1 nem az ideális környezet ahhoz, hogy megmondjuk az embereknek, mit kellene tenniük. Ha tényleg ezt akarjuk, akkor maradjunk otthon és felejtsük el a versenyzést” – idézte szavait a Racefans.

A finn kihangsúlyozta, nem arról van szó, hogy nem kellene tenniük a környezetért. „Ahogy mondtam, mi is igyekszünk részt vállalni ebben, de sokan szélsőséges irányba viszik ezt el, főleg a versenyhétvégéken.”

A hazai pályán versenyző Sergio Perez nem ért teljesen egyet Raikkönennel, szerinte fontos, hogy a Hamiltonhoz hasonló személyek is felhívják a figyelmet erre a kényes témára. „Én helyesnek látom az üzeneteit. Sok ember követi őt, ezért valahol feladata, hogy hatással legyen a világra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: