DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap

HalálosBaleset

Veszprémi tragédia, Wolff sérülése – vasárnapi hírek

Haláleset a Veszprém Ralin, utolsó körös győzelem a MotoGP-ben, Wolff sérüléssel indította az F1-es nyári szünetet, dinoszaurusznak érzi magát Horner.

részletek

Belehalt sérüléseibe a motokrosszos Szvoboda Bence

A sokszoros magyar bajnok napokon át kritikus állapotban volt hétvégi balesete után, csapata közleménye szerint ma késő délelőtt adta fel a harcot a szervezete.

részletek

Meghalt egy spanyol motoros a Man TT-n

A legendás utcai viadal idei kiírása sem múlik el tragédia nélkül: a 46 éves Raul Torras Martinez a kedd esti Supertwin-versenyen vesztette életét.

részletek

Retro – A motoros vb legfeketébb napja

1973-ban ezen a napon történt a monzai tömegbaleset, amelyben Renzo Pasolini és korának legtehetségesebbjének tartott Jarno Saarinen életét vesztette.

részletek

Belehalt sérüléseibe Victor Steeman

Victor Steeman a portimaói első versenyen bukott, s bár több napon keresztül küzdöttek az életéért a kórházban, végül belehalt súlyos sérüléseibe. A holland motoros mindössze 22 éves volt.

részletek

Chrissy Rouse és Phil Read: duplán gyászol a motorsport

Végzetesnek bizonyult az a baleset, amelyet Chrissy Rouse a Brit Superbike-bajnokság múlt hétvégi doningtoni fordulóján szenvedett el. Emellett 83 éves korában elhunyt a hétszeres vb-első Phil Read.

részletek

Rosszul azonosították a halálos baleset áldozatát a Man TT-n

Közleményt adtak ki a legendás utcai motorverseny szervezői, amely szerint mégsem Olivier Lavorel, hanem Cesar Chanal hunyt el a szombati oldalkocsis halálos balesetben.

részletek

Harmadik áldozatát szedte az idei Man-szigeti TT

Újabb tragédiáról adtak hírt a világ legveszélyesebb utcai motorversenyének tartott viadal szervezői: Davy Morgan a Supersport-kategória versenyének utolsó körében szenvedett halálos balesetet.

részletek

Halálos oldalkocsis baleset a Man TT-n

Második áldozatát szedte szombaton az utcai motorverseny: a szervezők közleménye szerint az egyik oldalkocsis egység utasa, Olivier Lavorel hunyt el, míg társát kritikus állapotban vitték kórházba.

részletek

Újabb motoros életét követelte a Man-szigeti TT

Szerda este jelentették be a szervezők, hogy a 29 éves Mark Purslow életét veszítette az egyik edzésen elszenvedett balesetben. Egy másik versenyzőt is kórházba kellett szállítani kedden.

részletek

Retro – Japán legnagyobb motoros ígérete

Világbajnok lett a 250 köbcentis kategóriában, s a MotoGP-ben is nagy jövőt jósoltak neki, a 2003-as suzukai szezonnyitón azonban halálos balesetet szenvedett a Gresini üdvöskéje, Daijiro Kato.

részletek

Lépett a FIM: korhatáremelés, létszámlimit

Több biztonsági szabálymódosítást is bejelentett a FIM az idei év tragikus balesetei után: minden szériában megemelték a minimum korhatárt, emellett csökkentik a mezőnyök létszámát – és ez nem minden.

részletek