DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Chrissy Rouse és Phil Read: duplán gyászol a motorsport

Végzetesnek bizonyult az a baleset, amelyet Chrissy Rouse a Brit Superbike-bajnokság múlt hétvégi doningtoni fordulóján szenvedett el. Emellett 83 éves korában elhunyt a hétszeres vb-első Phil Read.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Tragikus hírről számoltak be csütörtökön késő délután a Brit Superbike-bajnokság szervezői: elhunyt Chrissy Rouse, aki a múlt hétvégi doningtoni harmadik versenyen szenvedett balesetet. A közlemény szerint a 27. életévében járó motoros az utolsó futam első körében bukott, egy mögötte haladó versenytársa pedig már nem tudta őt kikerülni.

chrissy-rouse-bsb



Rouse-t egyből a baleset helyszínén ellátták, majd még a pálya orvosi központjában mesterséges kómába helyezték, mielőtt átszállították egy kórházba, ahol azonnal idegsebészeti műtétet hajtottak végre rajta. A balesetben elszenvedett fejsérülések azonban olyan súlyosnak bizonyultak, hogy a Crowe Performance BMW versenyzője csütörtök délután belehalt a sérüléseibe.

Rouse korábban ugyanezzel a csapattal a National Superstock kategória bajnoka volt, a BSB-ben idén egy tizedik helyezés volt a legjobb eredménye.

phil-read

Eközben a MotoGP pedig ugyancsak csütörtökön veszítette el egy legendáját, 83 éves korában elhunyt ugyanis Phil Read. A brit motoros a hatvanas és hetvenes évek meghatározó versenyzője volt a gyorsaságimotoros-vb-n, 152 nagydíjrajtjából 52 győzelmet aratott, és összesen hét világbajnoki címet szerzett, ebből kettőt az akkori királykategóriában, az 500 köbcentisek között (1973-ban és 1974-ben, míg a 250-eseknél 1964-ben, 1965-ben, 1968-ban és 1971-ben, a 125-ösöknél pedig 1968-ban bizonyult a legjobbnak).

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: