DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Meghalt egy spanyol motoros a Man TT-n

A legendás utcai viadal idei kiírása sem múlik el tragédia nélkül: a 46 éves Raul Torras Martinez a kedd esti Supertwin-versenyen vesztette életét.

A 2023-as Man-szigeti TT sem múlik el halálos baleset nélkül (ahogy 1982 óta egy kiírás sem): a kedd esti Supertwin-futam harmadik, egyben utolsó körében szenvedett balesetet Raul Torras Martinez. A szervezők közleményéből nem sok derül ki az incidens körülményeiről, csupán annyi, hogy az a 16. és 17. mérföldjelölő között történt.

man-tt-raul-torras-martinez-2



A 46 éves versenyző 2017 óta indult a Man TT-n, legjobb eredménye egy 15. hely volt a tavalyi Supertwin-verseny során, míg a tragikus balesete előtt a Superstock-futamon 125,470 mérföld/órás átlagot teljesített az egyik körében, amellyel a valaha volt leggyorsabb spanyol lett a legendás utcai viadal történetében.

Raul Torras Martinez a Man-szigeti TT-k történetének 267. halálos áldozata. A tavalyi verseny különösen tragikusnak bizonyult, hiszen összesen hatan veszítették életüket.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: