DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Újabb motoros életét követelte a Man-szigeti TT

Szerda este jelentették be a szervezők, hogy a 29 éves Mark Purslow életét veszítette az egyik edzésen elszenvedett balesetben. Egy másik versenyzőt is kórházba kellett szállítani kedden.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A koronavírus-járvány miatt az előző két évben elmaradt, idén viszont újra megrendezik a világ legnehezebb utcai motorversenyének tartott Man-szigeti TT-t. A program már a múlt hétvégén elkezdődött az edzésekkel: szerda este is több kategória gyakorolt a legendás pályán, amikor egy baleset miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani a programot.

mark-purslow-man-tt



A szervezők nem sokkal később tragikus hírről számoltak be: Mark Purslow belehalt a balesete során szerzett sérüléseibe. A 29 éves motoros a közlemény szerint a rendkívül gyors Ballagarey-szakaszon bukott a negyedik időmérő tréning során.

Purslow 2015-ben ment először a Man TT pályáján, míg magán a versenyen 2017-ben állt rajthoz először. Az idei volt a második szereplése, de a korábbi években többször is elindult a Classic TT futamain is.

Nem a walesi versenyzőé volt az első súlyos baleset az idei viadalon: kedden Dave Moffitt is nagyot bukott, ami után helikopterrel kórházba szállították. A tájékoztatás szerint „súlyos, de stabil” az állapota.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: