DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rosszul azonosították a halálos baleset áldozatát a Man TT-n

Közleményt adtak ki a legendás utcai motorverseny szervezői, amely szerint mégsem Olivier Lavorel, hanem Cesar Chanal hunyt el a szombati oldalkocsis halálos balesetben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Mint arról mi is írtunk, már háromnál jár a halálos áldozatok száma a 2022-es Man-szigeti TT-n. A sorban második tragikus incidens történt a legendás utcai motorverseny oldalkocsis kategóriájában: a szervezők arról számoltak be néhány órával a történtek után, hogy az egység utasa, Olivier Lavorel a helyszínen életét veszítette, míg a másik versenyző, Cesar Chanal kritikus állapotban került kórházba.

oldalkocsis-halal-man-tt



Szerdán azonban újabb közleményt adtak ki, amelyben a szervezők arról írtak, hogy hibás eredményre vezethetett az előzetes beazonosítási folyamat: így jelenleg az az álláspont, hogy valójában Chanal hunyt el a balesetben, és Lavorelt ápolják kórházban.

„Lefolytattunk egy előzetes azonosítási folyamatot a bevett módszerek szerint, amelyek a jelek szerint téves eredményt hoztak” – írták. „Most úgy hisszük, Cesar Chanal halt meg a baleset helyszínén június 4-én. Olivier eközben továbbra is kritikus állapotban van és kezeléseket kap. Mindkét versenyző családját értesítettük. Alaposan kivizsgáljuk az azonosítási procedúrák folyamatait” – tették hozzá.

Az idei Man TT másik két áldozata Mark Purslow és Davy Morgan: mindketten a Supersport-kategóriában indultak, előbbi még az egyik edzésen, utóbbi a hétfői futamon szenvedett halálos balesetet.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: