DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Harmadik áldozatát szedte az idei Man-szigeti TT

Újabb tragédiáról adtak hírt a világ legveszélyesebb utcai motorversenyének tartott viadal szervezői: Davy Morgan a Supersport-kategória versenyének utolsó körében szenvedett halálos balesetet.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Két év kihagyás után tért vissza a legendás Man-szigeti TT, amely azonban néhány napon belül már a harmadik versenyző életét követelte. Hétfőn a Supersport-kategória versenyét kellett piros zászlóval megszakítani az utolsó körben történt baleset miatt.

davy-morgan-mantt (1)



Mint azt később a szervezők megerősítették, Davy Morgan belehalt az incidensbe. Az 52 éves motoros kereken húsz éve debütált a Man TT-n, a tegnapi Supersport-verseny volt a 80. rajtja a viadalon, de ezen kívül rendre rajthoz állt egyéb utcai megmérettetéseken is, mint például a Macau Grand Prix vagy a North West 200. Morgan a szervezők közleménye szerint az elmúlt években már eljátszott a visszavonulás gondolatával, de a koronavírus-járvány miatti kihagyás alatt rájött, hogy neki a versenyzés élete.

Morgan már a harmadik halálos áldozata a verseny 2022-es kiírásának: Mark Purslow a múlt heti egyik edzésen bukott, míg Olivier Lavorel az oldalkocsis kategória egyik egységének utasaként szenvedett végzetes kimenetelű balesetet.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: