Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 23. vasárnap

GPDA

Négy pontban összegezték a versenyzők, mit akarnak

A legutóbbi genfi ülésen Grosjean és Vettel négy pontban prezentálta a szabályalkotóknak, milyen irányt akarnak a pilóták 2021-ben. Visszahoznák a tankolást, de nem az izgalom, hanem a könnyebb autók érdekében.

részletek

Az F1-es pilóták is támogatják a tankolás visszatérését

Nem csak Jean Todt harcol azért, hogy visszatérjen a tankolás a sportágba, hanem a Forma-1-es mezőny is - legalábbis a képviseletükben megszólaló Haas-pilóta, Romain Grosjean szerint.

részletek

F1-Archív: Raikkönennek hiányzik a győzelem

Már 2012-ben, a Lotusnál is első helyre vágyott a régóta nyeretlen finn. Ezen a napon fogadták el a V6-os szabályokat, határolódott el Villeneuve a GPDA-tól, valamint tolták vissza nagy visszhangot kiváltva Schumachert a Nürburgring pályabírói. Június 29. hírei.

részletek

Először 100 %-os a pilóták szövetsége

Most már tényleg képviselheti az F1-es versenyzőket az Alexander Wurz vezette GPDA, hiszen az utolsó két, eddig különcködő világbajnok is belépett a szervezetbe.

részletek

Meglepő, kik nem tagjai az F1-es pilóták szövetségének

Romain Grosjean, a GPDA nemrég megválasztott igazgatója furcsának tartja, hogy csaknem a mezőny felét nem érdekli a szervezet, amely egyébként az ő érdekeiket is hivatott képviselni.

részletek

Grosjean lett az új pilótaigazgató

A több mint két évtizede létező versenyzői érdekvédelmi szervezet vezetésében tisztújítás történt: egy világbajnok távozott, akinek a helyét Romain Grosjean foglalta el az igazgatói székben.

részletek

Wurz: A GPDA-nak még mindig van befolyása!

Az F1-es pilóták szövetsége, a GPDA régóta harcol a nagyobb biztonságért, a testület elnöke pedig úgy véli, még mindig számolni kell velük, ha új megoldások fejlesztéséről van szó.

részletek

Halo: Most döntsenek a pilóták, vagy sem?

F1-es berkekben megoszlik a vélemény a fejvédő eszköz bevezetésével kapcsolatban: a pilóták többsége leszavazta, ám az őket képviselő testület elnöke mégis azt mondja, nem nekik kell dönteniük.

részletek

Nőtt a pilóták befolyása az F1-ben

Úgy tűnik, megtette hatását a versenyzők által a szezon elején megfogalmazott nyílt levél: az F1-es mezőny egyik legrutinosabb tagja úgy érzi, most már sokkal jobban figyelnek az ő véleményükre is.

részletek

Csak nehogy megbánjuk, hogy nem jön a halo...

Az F1 biztonságosabb lett volna, a rendszer készen állt a bevezetésre, a csapatok a halo köré tervezték autóikat – a pilóták érdekvédelmi vezetője nem érti, hogy születhetett meg a csütörtöki döntés...

részletek

Rosberg: Mi tudunk a legtöbbet segíteni

A Mercedes német versenyzője szerint fontos lenne meghallgatni a pilóták véleményét az F1-et érintő kérdésekben, elvégre ők ülnek az autókban. Rosberg szerint egyértelműen rossz a tervezett irány.

részletek

Még egy volt versenyző kritizálja a pilótákat

A mezőny tagjai által megfogalmazott nyílt levél korántsem nyerte el elődjeik tetszését: John Watson ezúttal a „vicc” szót használta, a versenyzőket lustának nevezte.

részletek
Olvastad már?