DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap

GPDA

Nem akarnak változást az F1-esek az Eau Rouge-nál

Ezt a GPDA-vezér George Russell árulta el. Viszont „merész” döntésekre lehet szükség a Belga Nagydíj hétvégéjén a jósolt eső miatt.

részletek

F1-Archív: Raikkönennek hiányzik a győzelem

Már 2012-ben, a Lotusnál is első helyre vágyott a régóta nyeretlen finn. Ezen a napon fogadták el a V6-os szabályokat, határolódott el Villeneuve a GPDA-tól, valamint tolták vissza nagy visszhangot kiváltva Schumachert a Nürburgring pályabírói. Június 29. hírei.

részletek

Következetességet, válaszokat és egyeztetéseket várnak az F1-esek az FIA-tól

A versenyzők érdekvédelmi szövetségét vezető George Russell szerint az utóbbi időben született néhány „őrült és furcsa” döntés.

részletek

Erről beszélnek az F1-es pilóták WhatsApp-csoportjában

Lando Norris árulta el, miről csevegnek a versenyzők a sokat emlegetett csoportban: néha elszabadul a poénkodás, a profilkép James Hunt, a főnök pedig George Russell.

részletek

Wurz: A nem politizáló F1-esek ideje lejárt

A sportban nincs helye politikának – szokták mondani, a GPDA elnöke, Alex Wurz szerint azonban ennek az időnek már vége. A szaúdi történések is azt bizonyítják, a mai versenyzők szükségét érzik, hogy kinyilvánítsák véleményüket.

részletek

Russell élvezi, hogy tehet a sport jövőjéért

A Williams színeiben utolsó futamát teljesítő George Russell karrierjének egy szakaszát és az évét is összegezhette a szezonzáró hétvégén, utóbbit egy különleges szempontból.

részletek

Russell a fiatal versenyzők hangja lenne

Büszkeséggel tölti el a Williams brit pilótáját, hogy ő válthatja Romain Grosjeant a GPDA élén: úgy érzi, ő a fiatalabb, míg Sebastian Vettel elsődleges az idősebb generációt képviselheti.

részletek

Megvan a GPDA új igazgatója, Grosjean utódja

Az F1-ből távozó francia fontos pozíciót töltött be a versenyzői szakszervezetben: a helyére, Sebastian Vettel mellé George Russell csatlakozik.

részletek

Aggódnak Grosjeanék a szahíri nyomvonal miatt

A francia versenyző szerint „rémálom” lehet a rövid vonalvezetés, és erről bizonyosan fognak beszélni majd a pilóták egymással. Nem mindenki ért viszont egyet a haasos aggodalmaival.

részletek

Hamilton Jean Todttal fog beszélni a térdelésről

Nem az ő dolga a Formula-1 rasszizmus elleni harcának élére állni, mondja Lewis Hamilton, aki nem elégedett az FIA, az F1 és a GPDA szerepvállalásával sem. Továbbra is célja, hogy minden versenyző átérezze, együttesen kell cselekedni.

részletek

A mezőny egyetért: Az F1-nek változnia kell

Kivétel nélkül mind a húsz F1-es pilóta azt vallja, hogy a sorozatnak sokkal kiegyenlítettebbé kell válnia – állítja a pilóták szakszervezetének elnöke, aki szerint jó irányba halad a sorozat.

részletek

Így mennek a pilóták agyára a Pirelli gumijai

„Mennyi időd van?” – kérdezte egy gonosz vigyorral az arcán Romain Grosjean, majd belement az F1-es pilótákat bosszantó gumihelyzet olyan részletes kifejtésében, ami egyszer s mindenkorra érthetővé teszi a problémát a nyilvánosság számára.

részletek