DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap

FOM

Megromlott az F1 és az FIA kapcsolata?

Az F1-es szezon közben többször is felmerült, hogy feszültségek lehetnek Mohammed ben Sulayem FIA-elnök és a FOM között – ezt most előbbi határozottan tagadta.

részletek

Nagyon figyeli az F1, hogy ki merre fejleszt

Ross Brawn szerint az autót megálmodó csapat most is dolgozik, figyeli az adatokat és ha valamely csapat rossz irányba indul el a megoldásaival, akkor visszaterelik a helyes útra.

részletek

Gigantikus megállapodást kötött Bahreinnel az F1

Nem elírás, 2036-ig szóló kontraktust jelentettek be a felek: ennek értelmében nemcsak a közel-, de a kicsit távolabbi jövőre is biztosított a Bahreini Nagydíj sorsa a Formula-1-ben.

részletek

800 ezer dollárért fogadták el a csapatok a sprintfutamot

A szombati kvalifikációs futamok kísérleti bevezetéséről szóló vita tárgya az elmúlt hetekben az anyagi kompenzáció volt. Sajtóértesülés szerint végre megegyezés született – de hivatalos bejelentés még mindig nincsen.

részletek

Itt a 2021-es F1-menetrend terve

Hosszas várakozás után megszületett a 2021-es F1-es kalendárium előzetes változata: a jövő évi menetrend terve a várakozásoknak megfelelően 23 eseményt foglal magában és nincs hiány meglepetésekben sem.

részletek

Itt a válasz: az F1 akarja Mugellót!

Ha nincs a pandémia, talán fel sem merül az F1 mugellói vizitje, ám a próba olyan jól sikerült, hogy a versenyzők zöme hangsúlyozza: a Ferrari főként MotoGP-futamokra használt pályája állandó helyet érdemelne a menetrendben.

részletek

Sainz: Vettel helyében kezdenék aggódni

Carlos Sainz szinte mindent és mindenkit értékel a hétvégi Belga Nagydíjon. Szerinte Verstappen már majdnem olyan jó, mint Hamilton, Ocon érkezésével tisztában volt és nem hiányzik neki a Red Bull.

részletek

Nem segít az állam Hollandia F1-es terveiben

Felmerült Assen és Zandvoort is, mint az újjáélesztett Holland Nagydíj esetleges jövőbeli helyszíne, de akármelyik is valósul meg, egy dolog biztos: a szervezőknek állami segítség nélkül kell tető alá hozniuk a futamot.

részletek

Vétójogával is élt a Ferrari a tegnapi ülésen

Tegnap ülésezett az F1 Stratégiai Csoportja, ennek során pedig számos téma terítékre került. Több aerodinamikai változásra is számíthatunk 2019-ben, ám nem ment minden beszélgetés zökkenőmentesen.

részletek

Mercedes/Renault: Kockázatosak az új motorok

Nemrég végleg eldőlt, milyenek lesznek az új erőforrások 2021-től az F1-ben. Toto Wolff és Cyril Abiteboul is elmondta véleményét a váltás előnyeiről és hátrányairól.

részletek

F1-es mérnököket vett maga mellé Ross Brawn

Úgy néz ki, a Formula-1 sportszakmai részlegén átveszik az irányítást a korábbi technikai szakemberek: Ross Brawn több korábbi beosztottját nevezte ki segítőinek.

részletek

Barcelonában számos újdonságot kapnak a nézők

A Liberty Media levonta a mérleget az irányításuk mellett lezajlott első négy futamot követően: máris érzékelhető a megnövekedett érdeklődés, aminek részben eddigi döntéseik az okozói, ráadásul további újításokat ígérnek az F1-es rajongók számára.

részletek